20 / 05 / 2024

türkiye pasif evler

türkiye pasif evler

Avrupa'da giderek yaygınlaşan ve enerji tüketimini en az seviyeye çekmeyi hedefleyen pasif evlerin ilki İzmir'de inşa ediliyor. Pasif evlerin sayısı giderek artacak gibi görünüyor

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Evlerde elektrik faturalarını düşürecek yakıtı sıfırlayan sistem Türkiye'de

Artan enerji fiyatları nedeniyle hane halkının en önemli gider kalemi haline gelen ısınma ve enerji sorununa çare olacak yeni bir ev konsepti Türkiye'de uygulanmaya başladı. Pasif ev olarak adlandırılan sistemde kalorifer kullanılmıyor.

Türkiye için en uygun konsept pasif evler!

Almanya'da ortaya çıkan pasif enerji çalışmaları Türkiye'de de uygulanacak. Yapılacak olan bu uygulama ile kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 90 kontrol altına alınması hedefleniyor.

Tiny house Türkiye satış!

Küçük evler akımı ülkemizde de hızla yaygınlaşıyor. Tiny house Türkiye satış 2021 fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tiny house Türkiye satılık 2021!

Küçük evler akımı ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Tiny house Türkiye satılık 2021 fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Tiny house Türkiye 2021 fiyatları!

Mikro evler ABD'nin ardından ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Peki tiny house fiyatları ne kadar? İşte tiny house Türkiye 2021 fiyatları...

Türkiye'nin en pahalı kiralık evleri!

Türkiye'nin en pahalı kiralık evler listesi açıklandı. Listede ilk sırada Bodrum'daki lüks evler yer aldı. 

En hesaplı evler Türkiye'de!

Aralarında Yunanistan, ABD ve Rusya'nın da olduğu alım gücüne göre konut almaya en uygun 10 ülkenin sıralandığı listede Türkiye, birini sırada yer aldı. Metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise Yunanistan olarak açıklandı.

Zeki Celep: Türkiye’de kalıcı yatırıma davet ettik!

İhlas Yapı’nın gözde projelerinden Bizim Evler 7, Bizim Evler 8, Bizim Evler Güzelce ve Marmara Evleri 4 Avrupa’da vitrine çıktı. “Evim Türkiye” fuarında gurbetçi vatandaşlar İhlas Yapı’nın prestijli projelerinde geleceğe dönük yatırım yapma fırsatını yakaladı.

İhlas Yapı gözde projelerini Evim Türkiye'de tanıtacak!

İhlas Yapı’nın gözde projelerinden olan Bizim Evler 7, Bizim Evler 8, Bizim Evler Güzelce ve Marmara Evleri 4 Avrupa’da görücüye çıkıyor. 8-10 Şubat tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan “Evim Türkiye” fuarında projelerini tanıtacak.

ABD basını: En hesaplı evler Türkiye’de!

ABD basınına göre, OECD ülkeleri arasında ev satın almanın en hesaplı olduğu ülke Türkiye. Türkiye'de 250 bin dolarlık gayrimenkul alana vatandaşlık verilmesi ülkemizi avantajlı konuma getirdi.

Hasanoğlu İnşaat’tan Türkiye için kazanç vakti kampanyasına destek!

Hasanoğlu İnşaat, BANU EVLERİ Ispartakule 2 ve BANU EVLERİ Ispartakule 3 projeleri ile konutta başlatılan Türkiye için kazanç vakti kampanyasına katılıyor.

türkiye pasif evler Haberi

türkiye pasif evler



Yeşil bina kavramı literatürümüze girdi, Türkiye’de sayıları yavaş yavaş artıyor. Şimdi de çevre dostu olarak anılan “pasif ev” kavramı gündemde. Kısaca, mümkün olan en az enerji, hatta sıfıra yakın enerji harcayarak ısınan ve soğuyan bu evler Türkiye şartlarında bir hayal olarak algılanacak gibi görünüyor derken, Kalekim, Dow Chemical ve Mardav’ın mantolama paket sistemi Blue’Safe Mavi Kale, dünyada yaygın olan çevre dostu evlerden bir tanesini İzmir’de inşa etti.


Mardav Yalıtım ve İş Malzemeleri Genel Müdürü Levent Pelesen, pasif evin, elektrikli ev aletlerinde az enerji tüketen "A sınıfı” kavramının konutlara yansıması olarak algılanabileceğini ekliyor. Pasif evin içinde yaşayan insanların kendi enerjilerini minimum kullanarak yaşayabilmelerinin de önemli bir nokta olduğunu belirtiyor ve ulaşımda da enerjinin minimum kullanılabildiğini belirtiyor.


Kalekim Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu...