25 / 07 / 2024

türkiye polonya vize

türkiye polonya vize

1 aylık sonuçlara göre Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin başlamasının 600'üncü yılı nedeniyle vizelerin kaldırılması turizmcilerde heyecan yarattı. Polonyalı turist sayısının vizelerin kaldırılmasıyla birlikte 1 milyona ulaşacağını belirtildi.

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti! Resmi Gazete'de yayınlandı

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete'nin 19 Nisan tarihli mükerrer sayısında yayınlandı.

Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı verilmeli!

"Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık verilsin" diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Adam Türkiye'ye geliyor. 3-5 milyon dolarlık konut alıyor, biz 1 yıl vize veriyoruz. Böyle bir şey olmamalı" dedi.

Türkiye 3. büyük AVM pazarı oldu!

Cushman & Wakefield'ın hazırladığı rapora göre, Rusya 17,7 milyon metrekare ile Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi pazarı olurken, Rusya'yı Polonya ve 8,3 milyon metrekare ile Türkiye takip etti.

Türkiye, AVM pazarında üçüncü sırada!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Türkiye AVM pazarında üçüncü sırada!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük AVM pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor!

İstanbul'dan uçakla sadece bir saat 15 dakika uzaklıktaki Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor. Türk vatandaşlarından vize istenmeyen ülkede; güneş, kumsal, deniz, doğa, eğlence ve tarihin keyfini bir arada yaşayabilirsiniz

Polonyalı yatırımcı firmalar 24 Mart'ta Türkiye'ye gelecek!

Polonya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde Polonya’dan 150 yatırımcı geliyor. 24 Mart’ta Türkiye’ye gelecek heyet Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek iş forumlarına katılacak.

Başaran Ulusoy: Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil!

AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştiren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, kimsenin vize koymaya hakkı yok" dedi

Başaran Ulusoy: Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy: "Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil. Benim ülkem bir gün bize vize koyanlara elbette vize koyacak"

Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yılı Sempozyumu Beykoz’da başladı!

Türkiye Polonya arasındaki derin tarihsel bağlara dikkat çekmek, bilimsel araştırmalarla ele almak ve geleceğe aktarmak amacıyla Beykoz ’da düzenlenen “Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yıldönümü Sempozyumu” başladı.

türkiye polonya vize Haberi

türkiye polonya vize

1 aylık sonuçlara göre Türkiye ile Polonya arasındaki ilişkilerin başlamasının 600'üncü yılı nedeniyle vizelerin kaldırılması turizmcilerde heyecan yarattı. Yıllık, 500 bine yaklaşan Polonyalı turist sayısının vizelerin kaldırılmasıyla birlikte 1 milyona ulaşacağını belirtildi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Vizelerin kaldırılması uygun bir zamana denk geldi" dedi. Ayık, Polonyalı turistin potansiyel pazar olduğunu ve Türkiye'nin birçok yerine yönelik ilgilerinin bulunduğunu kaydetti. 

Ayık, "Ruslarda olduğu gibi Polonyalı turisti çekmek için de doğru bir hamle olarak görüyoruz. 

Bu yıl olmasa da gelecek yıl için 1 milyon hedefini bu yolla yakalayacağımızı düşünüyorum" dedi. 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise vizelerin kaldırılması politikasının turistlerin Türkiye'ye gelirken önyargılarını kırıp, daha serbest davranmalarına neden olduğunu belirtti. 

Ulusoy, "Ruslarla vizelerin kaldırılması karşılıklı olarak her ülkenin de kazancına...