06 / 05 / 2024

türkiye rusya arasındaki ticaret ilişkisi

türkiye rusya arasındaki ticaret ilişkisi

Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği Ticaret Danışmanı Feridun Başer, Rusya ile işbirliğinde metalürji, lojistik ve eğitim gibi sektörlerin ümit vaat ettiğini söyledi.

Memur ve tüccar zihniyeti arasındaki fark! 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda memur ve tüccar zihniyeti arasındaki farkı yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 100 milyar dolara çıkabilir!

ABD'nin Küresel Piyasalardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı Arun Venkataraman, ABD ile Türkiye arasındaki ticaretin katlanarak büyümesi için ciddi bir fırsat gördüklerini belirterek, 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Ekmek zammı tartışmaları yapılırken Bakan Kirişci,yurt dışından gelen tahılın fakir ülkeler için ücretsiz olarak işleneceğini açıklamıştı. Türkiye, Rusya’dan gelecek tahılı parasız işleyerek yoksul ülkelere göndermek için hazırlıkları tamamladığını ilan etti.

Apple, iPhone 14 Türkiye tamir ücretlerini açıkladı! 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Apple, iPhone 14 için tamir ücretlerini açıkladı. Fiyatlar dudak uçuklatıyor. Apple’ın ABD ile Türkiye fiyatları arasında da oldukça büyük fark var. İşte Apple Türkiye’nin internet sitesinde duyurduğu fiyat listesi…

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

Buğday krizinde son dakika gelişmesi! Türkiye Rusya ve Ukrayna anlaştı

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

Türkiye Rusya ve İran ortak otomobil geliştirecek! Sürpriz haber açıklandı

Bu yılın son çeyreğinde yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG'u yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin İran ve Rusya ile ortak bir otomobil projesi gerçekleştirmeye hazırlandığı açıklandı. İşte sürpriz haberin detayları...

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Türkiye'nin de içinde olduğu tahıl koridoru nasıl işleyecek? Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında tahıl koridoru kurulması için çalışma başlatıldı. Koridor için bir general görevlendirildi. Tahıl koridorunun nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

türkiye rusya arasındaki ticaret ilişkisi Haberi

türkiye rusya arasındaki ticaret ilişkisi

Rusya ile Türkiye arasındaki işbirliği konulu bir toplantıda konuşan Feridun Başer “Metalurji, eğitim ve lojistik gibi sektörlerin ticari-ekonomik işbirliğinin gelişimi bakımından ümit vaat ettiğini düşünüyorum” dedi.

Sputniknews'de yer alan habere göre, Başer, Rusya’da mağaza açan Türk firmaların giderek arttığını, Türk şirketlerin ülkede daha fazla var olmaya başladığını ifade etti.

Başer “Ticari temsilciğimize giderek daha fazla şirket Rusya’da iş kurmak, geliştirmek istediğine dair başvuruda bulunuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması hedefleri olduğunu...