29 / 04 / 2024

türkiye rüzgar santrali sayısı

türkiye rüzgar santrali sayısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye, son yıllarda yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımların karşılığını alıyor.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi karnesi pekiyi!

Türkiye'nin birçok yerinde 2019 itibarıyla 3 bin 285 türbin dikildi, 198 santralde toplamda 8 bin 56 megavat seviyesinde kurulu güç, enerji sistemine kazandırıldı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Körfez’de Türkiye rüzgarı esti!

Dubai’de her yıl gerçekleştirilen Cityscape Global Dubai Fuarı’na bu yıl da ilgi yoğundu. İstanbul Ticaret Odası’yla birlikte fuara giden Cathay Group Genel Müdürü Okan Süha Yıldırım açıklamalarda bulundu.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Tommy Hilfiger’ın malikanesinde Türk rüzgarı esiyor!

Dünyaca ünlü modacı Tommy Hilfiger’ın eşi Deniz Carolina Başbuğ Türk aşığı olup çıktı. Hilfiger çifti ABD'deki 30 milyon dolarlık malikanesini Türkiye'den özel olarak seçtiği eşyalarla doldurdu..

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'ye 20 milyar dolarlık rüzgar yatırımı!

Mehmet Acarla, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde 20 bin megavat rüzgâr enerjisi hedefine ulaşabileceğini söylerken, “20 milyar dolar gibi bir yatırıma ihtiyaç var. Dolayısıyla finansman imkânları kritik” diyor.

Gazprom, Türkiye’de yatırım yapacak!

Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, Türk Akımı projesi doğrultusunda Türkiye'de doğalgaz çevirim santrali yatırımlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

BERGRES Rüzgar Santrali 22 akıllı türbin üretecek!

ABD'li General Electric (GE), Dost Enerji'nin İzmir Bergama yakınlarındaki kurulu gücü 70 megavat olacak BERGRES Rüzgar Santrali için 22 akıllı türbin tedarik edecek.

türkiye rüzgar santrali sayısı Haberi

türkiye rüzgar santrali sayısı


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, Türkiye, son yıllarda yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımların karşılığını alıyor. Özellikle yeni yatırımların devreye girmesiyle rüzgardan elde edilen elektrik miktarındaki artış devam ediyor.


Türkiye'de 2002'de 18,9 megavatla neredeyse yok sayılacak düzeyde olan rüzgar enerjisi kurulu gücü 3 bin 550,4 megavata ulaştı. Yılın 11 ayında devreye alınan rüzgar enerjisi kurulu gücü 790,7 megavat oldu. Türkiye'de halen 92 rüzgar santrali elektrik üretimine katkıda bulunuyor. 


Geçen yıl rüzgar santralleri toplam 7 bin 558 gigavatsaat elektrik üretirken bu yılın kasım sonu itibarıyla bu miktar 7 bin 566 gigavatsaate ulaştı. Böylece rüzgar santrallerinin geçen yılki elektrik üretimi rakamına 1 ay önceden ulaşıldı.


Rüzgar santralleri ocakta 554, şubatta 548, martta 742, nisanda 484, mayısta...