18 / 07 / 2024

Türkiye satınalma gücü sıralama

Türkiye satınalma gücü sıralama

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi tarafından açıklanan SGP'ye göre, kişi başına GSYH endeksi 2013 yılı geçici sonuçlarına göre 28 AB ülkesi ortalaması 100 iken, bu değer Türkiye için 55 oldu ve AB ortalamasının yüzde 45 altında kaldı.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Yüksek faiz, enflasyon, döviz kurları sebebiyle azalan konut talebi, geri dönüş sürelerinin Türkiye'ye oranla daha kısa olması ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurt dışını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Böyle kredi Türkiye tarihinde görülmedi! İş Bankası'ndan flaş açıklama

İş Bankası'ndan kredi arayan vatandaşlara yönelik flaş bir açıklama geldi. Böyle kredi Türkiye tarihinde bile görülmedi. Kredinin detayları meraklandırdı.

Banka yüzde 80 düşürdü. Müşterileri sevinçten çılgına döndü. Türkiye'de faaliyet gösteriyor

Türkiye'de faaliyet gösteren kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası tarafından Yüzde 80 düşük faizle kredi veriliyor. Detaylar haberimizde...

Türkiye Finans’tan gündeme bomba gibi düşecek haber! Müşteriler resmen sevinçten uçacak!

Türkiye Finans, gıda fiyatlarının sürekli artması nedeniyle alışveriş yapacak müşterilerine sevindirici bir haber vererek market harcamalarına yönelik bir kampanya hazırladığını paylaştı. Bu kapsamda, kampanya şartlarına uyan Happy Kart müşterilerinin tam 300 TL kazanacağı öğrenildi.

Oyuncuların merakla beklediği haber geldi! Spider-Man 2’nin Türkiye satış fiyatı belli oldu

Insomniac Games aracılığı ile geliştirilen Marvel’s Spider-Man 2, geçtiğimiz haftalarda yapılan PlayStation Showcases etkinliğinde bir oynanış videosu ile heyecan oluşturdu. Bugün ise oyunun Türkiye satış fiyatı tespit edildi. İşte Marvel’s Spider-Man 2 fiyatı.

POCO F5 ve F5 Pro'nun Türkiye satış fiyatı ortaya çıktı!

POCO, Türkiye'de satışa çıkardığı POCO F5 serisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Hem orta segment hem de amiral gemisi özellikleriyle donatılan modeller, fiyat performans açısından da oldukça ilgi çekiyor. İşte POCO F5 ve F5 Pro'nun Türkiye'deki satış fiyatları...

Volvo XC60'da Nisan fırsatı! Zam gelmedi, fiyatı aynı kaldı! İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı

Volvo Nisan ayında tek bir modeline zam yaparken diğer tüm araçların fiyatları aynı kaldı. Nisan ayını Mart ayı fiyatlarıyla karşılayan Volvo XC60'ın da liste fiyatı değişmedi. İşte Volvo XC60 güncel Türkiye satış fiyatı...

Citroen C3 ELLE sonunda Türkiye'de satışa çıktı! Hem de sürpriz bir fiyatla

Uzun bir süredir Türkiye'ye gelmesi beklenen Citroen C3 ELLE nihayet ülkemizde satışa çıktı. Peki Citroen  C3 ELLE kaç TL'den satılacak? Teknik özellikleri neler? İşte Citroen C3 ELLE’nin özellikleri ve Türkiye satış fiyatı...

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Türkiye satınalma gücü sıralama Haberi

Türkiye satınalma gücü sıralama


Türkiye'nin Satınalma Gücü Paritesi (SGP) değerine göre kişi başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) endeksi, 2013 için 55 olarak belirlendi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılına ilişkin SGP'ye göre kişi başına GSYH endeksi geçici verilerini açıkladı. Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi tarafından açıklanan SGP'ye göre, kişi başına GSYH endeksi 2013 yılı geçici sonuçlarına göre 28 AB ülkesi ortalaması 100 iken, bu değer Türkiye için 55 oldu ve AB ortalamasının yüzde 45 altında kaldı.


Karşılaştırmalarda, 28 AB üyesi ülke, 3 Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkesi (İsviçre, İzlanda ve Norveç), 4 aday ülke (Türkiye, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan) ve 2 potansiyel aday ülke (Arnavutluk ve Bosna-Hersek) kapsandı. Karşılaştırmalarda yer alan 37 ülke arasında SGP'ye göre kişi başına GSYH endeksi en yüksek ülke...