05 / 05 / 2024

türkiye Sudan arsa

türkiye Sudan arsa

Türkiye, Batılılar’ın arsa kapma yarışı yaptığı Afrika’da önemli hamle yaptı. TİGEM, Sudan’da kiraladığı İstanbul’dan büyük arazide 10 milyar dolarlık tarım yatırımı planlarken, gözünü diğer Afrika ülkesi Cibuti’ye çevirdi.

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Arsago, Türkiye'nin en büyük arsa markası olma hedefinde güçlü adımlar atıyor!

Arsago, doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyenlere güvenli ve erişilebilir arsa hizmetleri sunarak Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul markası haline geliyor. İşte ayrıntılar...

Konutta arsa krizi! Türkiye'de arsa maliyeti rekor seviyede! 

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, konut üretiminde arsa maliyetine dikkat çekerek, Türkiye'nin arsa maliyeti en yüksek ülke olabileceğini belirtti...

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre, mülk edinimi konusunda Türkiye’yi tercih edenlerin başında sırasıyla Irak, İngiltere, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan vatandaşları geldi. Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı.

Türkiye ile Somali arasında arsa takasına ilişkin protokol imzalandı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Somali Dışişleri Bakanı Awad, "Türkiye ile Somali arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokol" imzaladı...

Türkiye'ye Sudan'daki imar projelerine destek çağrısı!

Sudan Devlet Bakanı Ebu Ubeyde Muhammed, ülkenin doğusundaki imar ve kalkınma projelerine destek için Türkiye'ye çağrı yaptı.

Türkiye'de 104 projenin arsa tahsisi devam ediyor!  

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 104 projenin arsa tahsisi ve proje çalışmalarının devam ettiğini belirterek Türkiye genelinde bakanlık, TOKİ  ve belediyeler ile yapılan iş birliği çerçevesinde 32 stadyum projesi bulunduğunu aktardı. 

Türkiye İş Bankası'ndan arsa finansmanı!

Türkiye İş Bankası, arsa sahibi olarak yatırım gerçekleştirmek isteyen kişiler için arsa finansmanı sağlıyor.

Gurbetçi vatandaşlar Türkiye’den arsa alıyor!

Döviz fiyatlarındaki artışa duyarsız kalmayan yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar Türkiye’den arsa ve gayrimenkul alımları yapmaya başladı.

Türkiye-Senegal arasındaki arsa takası protokolü onaylandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Senegal Cumhuriyeti Hükümeti arasında diplomatik temsilcilikler için arsa takasına ilişkin protokolün onaylanması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

türkiye Sudan arsa Haberi

türkiye Sudan arsa

Batılı ülkelerin Afrika’da arazi yarışında Türkiye, Sudan ve Cibuti ile öne geçmeyi hedefliyor. Geçmişte Osmanlı toprağı olan Sudan’da Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) İstanbul’dan büyük toprağı kiralayarak, özel sektörle çiftlik kurmayı planlarken, benzer adımı şimdi de Cibuti’de atmak istiyor. Geçen hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in daveti üzerine gittiğimiz Karacabey tesislerinde sohbet ettiğimiz TİGEM Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden, Afrika’daki girişimleri hakkında önemli bilgiler verdi.


99 yıllığına Türkiye’ye ait


Osmanlı’dan bu yana en sorunsuz ilişkilerin olduğu Sudan’da Türkler’in çok sevildiğini belirten Bilden, TİGEM’in Sudan’ın 6 bölgesinde kiraladığı toplam 7.8 milyon dönüm arazide özel sektörle birlikte 10 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Geçtiğimiz nisan ayında imzalanan anlaşma ile 99 yıllığına arazinin kiralandığını kaydeden Bilden, Sudan’daki arazilerin tarım için çok elverişli...