06 / 05 / 2024

Türkiye Tünelciler Günü ne zaman

Türkiye Tünelciler Günü ne zaman

Türkiye'de adından en çok söz ettiren sektörlerin başında Tünelcilik geliyor. Türkiye’de 5 yıldır bu önemli sektöre öncülük eden TÜNELDER, Türkiye’deki tünel projelerinin önemini ve son teknik gelişmeleri anlatmak amacıyla 2 – 3 Aralık 2017 tarihlerinde Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu düzenliyor.

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Ekonomi yönetiminin iç talebi kısmakta geciktiği endişeleri ve dövize olan yüksek talebin etkisiyle, dolar yeni bir eşiği daha aştı ve bugün güne 32 TL'nin üzerinde başladı. Peki dolar kuru ne olacak? Dolar/TL'de yükseliş sürecek mi? İşte analistlerin yorumları...

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye Finans’tan ay sonuna kadar geri ödemesiz verilecek bu parayı mutlaka alın!

Bankalar, Babalar Günü nedeniyle peş peşe kampanyalar düzenlerken, bir yeni kampanya haberi de Türkiye Finans’tan geldi. Türkiye Finans, Babalar Günü kapsamında düzenlediği kampanya çerçevesinde 120 TL bonus hediye edeceğini duyurdu.

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

Vivo Türkiye, Babalar Günü'nü Kampanyalarla Kutluyor! Y35 ve Y22s İle Babanızı Şımartın!

Babalar Günü yaklaşırken, vivo Türkiye, şık ve kaliteli akıllı telefon modelleri Y35 ve Y22s ile babaları unutmadı. Türkiye'de üretilen Y35 ve Y22s modellerini satın alan kullanıcılara Türk kahvesi makinesi hediye ediyor. Ayrıca, sepet indirimleri ve ekstra 1 yıl garanti fırsatı da bekliyor.

Türkiye Hayat Emeklilik’ten bir ilk! Düğünde, doğum gününde altın yerine BES hediye ediliyor!

Türkiye Hayat Emeklilik yeni çıkardığı ‘BES Birikim Hediyesi’ ile hediye anlayışına farklı bir boyut kazandırdı. İsteyenler doğum günü, düğün veya bayram gibi özel günlerde sevdiklerine hediye BES gönderebilecek.

Kırmızı alarm verildi: Cumartesi günü bu illerde yaşayan herkes dikkatli olsun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü akşam saatlerinde acil durum hava durum tahminlerini paylaştı. Cumartesi gününe dikkat çeken MGM, bazı iller için uyarılarda bulundu. İşte detaylar...

A101'de Kablosuz Süpürge 3.899, Blender Seti 799 TL'ye düştü! Anneler gününe özel kampanyayı kaçırmayın

Şubelerinde gıda ürünleri, temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünleri, ev gereçleri, giyim ve aksesuarlar gibi birçok farklı kategoride ürünler bulunan A101 haftalık aktüel ürünlerini duyuran A101, bu sefer anneler gününe özel ürünleri ile gündem olacak.

Anneler günü hediyeniz Philips'ten! Anneniz bu hediyeye bayılacak! İşte Philips 17 Mart 2023 fiyat listesi

Philips PowerLife GC2994/20 2400 W Buharlı Ütü, Anneler gününe sayılı günler kala indirimi ve hediyesiyle birlikte tüketicisinin karşısına çıktı. Kampanyaya göre Philips GC-2994/20 Ütü alana Divarese cüzdan hediye. İşte detaylar.. 

Türkiye Tünelciler Günü ne zaman Haberi

Türkiye Tünelciler Günü ne zaman

Tünelcilik Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuh Bilgin; düzenleyecekleri etkinlik ve Türkiye’deki tünelcilik yapımının geldiği noktaya dikkati çekmek için şunları söyledi: “Her yıl gerek düzenlediğimiz gerekse de katıldığımız uluslararası etkinliklerde Türkiye’nin tanıtımına ve de sektöre katkıda bulunuyoruz. Son olarak da “Tünelciliğin Zorlukları” olarak belirlediğimiz ana temayla, mekanik ve klasik tünelcilik uygulamaları ve çalışmaları ile uluslararası bilgi platformu olacak Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu’nu İstanbul’da 2 – 3 Aralık tarihlerinde düzenleyeceğiz.” dedi.

Bilgin: “Ulusal ve uluslararası eğitimcilerin katkıları ile kısa kurs ve sempozyumlar düzenliyoruz. Başlıca konulardan biri ise; sektörün bu kadar ilerlemesini sağlayan TBM (Tünel Açma Makineleri)’lerin kullanımı. TBM’lerin zor şartlarda kullanımı ile ilgili ilk uluslararası sempozyum 2015’te Singapur’da, ikincisi ise 2016 yılında tarafımızca İstanbul’da gerçekleşti. Üçüncüsü ise geçen hafta davetli olarak katıldığımız...