08 / 05 / 2024

Türkiye Ukrayna ikili ticaret hacmi

Türkiye Ukrayna ikili ticaret hacmi

Ticaret Bakanı Pekcan, "Hedefimiz Türkiye-Ukrayna ikili ticaret hacmimizi önce 10 milyar dolar sonra da 20 milyar dolara ulaştırmak." dedi.

Katar şirketlerinden Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından organize edilen Türkiye-Katar Ticaret Heyeti ve ikili iş görüşmeleri Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de!

Muhteşem ikili haline gelen Ioniq markası ve Hyundai için ilkleri temsil eden elektrikli otomobil Ioniq 5 Türkiye'de. Peki 2022 Hyundai Ioniq 5 fiyatı ne olacak?  Hyundai Ioniq 5 özelliklerini sizler için araştırdık.

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti

Rusya-Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarında tüm dünyada artışa neden oldu. Fiyatlarda geçtiğimiz bir yıl içinde 8-10 kat artış yaşandı. Fiyat artışını vatandaşına en az yansıtan ülke Türkiye oldu.

Buğday krizinde son dakika gelişmesi! Türkiye Rusya ve Ukrayna anlaştı

Ukrayna'nın limanlarında bekleyen buğdayın dünya pazarına açılabilmesi için Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında bir süredir devam eden "tahıl koridoru" açma girişimlerinde sona gelindi. Üç ülke anlaşmaya vardı. İmzalar atılacak. ABD, konuya ilişkin açıklama yaptı

Türkiye için tarihi doğal gaz fırsatı: Avrupa Azerbaycan ile anlaştı

Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'nın Avrupa'dan doğal gaz parasını rubleyle istemesi krize neden olmuştu. Avrupa kış gelmeden Rusya'nın vanaları kestiği doğal gazı yeniden tedarik etmek için arayışlarını hızlandırdı. Türkiye için tarihi bir fırsat doğdu.

Türkiye Rusya'dan petrol ithalatında rekor kırdı! Ucuza alınıp pahalı satılıyor iddiası

AB ülkelerinin Rusya Ukrayna savaşından sonra Rusya'dan petrol ihracatını yüzde 90'a varan oranlarda azaltma kararı almasının ardından Rus petrolüne ilgiyi en fazla gösteren ülkelerden biri Türkiye oldu. Türkiye'nin Rusya'dan ithal ettiği petrol son 5 ayda rekor kırdı.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Çare Türkiye! Tüm dünyayı etkileyen kriz için İstanbul'da 4'lü zirve

Rusya-Ukrayna savaşı en çok gıda sektörünü vurdu. Özellikle tahıl ihracatında yaşanan sorun için Türkiye devreye girdi. İşte İstanbul'da yapılacak kritik zirve ile ilgili detaylar.

Türkiye'nin de içinde olduğu tahıl koridoru nasıl işleyecek? Bakan Çavuşoğlu açıkladı

Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında tahıl koridoru kurulması için çalışma başlatıldı. Koridor için bir general görevlendirildi. Tahıl koridorunun nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamayı ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. İşte detaylar...

Türkiye Ukrayna ikili ticaret hacmi Haberi

Türkiye Ukrayna ikili ticaret hacmi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha'nın ev sahipliğinde Ukrayna'nın Bağımsızlığının 28. yıl dönümü resepsiyonu verildi.Resepsiyona yerli ve yabancı misyon şefleri, askeri ataşeler, bürokrasi temsilcileri, akademisyenler, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Medeniyet denizi Karadeniz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, burada yaptığı konuşmada, Ukrayna milli gününü kutladı. İki ülke ticari ilişkileri hakkında bilgi veren Pekcan, "Türkler ve Ukraynalılar, ticaret ve medeniyet denizi Karadeniz'de birçok projeye imza atmıştır." dedi.

Pekcan, iki ülkenin siyasi, ekonomik ve ticari ilişkiler açısından "stratejik ortak" olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Avrupa Birliği'nden sonra ikinci ziyaretini Türkiye'ye yaptığını anımsatan Pekcan, ikili ticaret hacminin 4,1 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirterek şunları ifade etti: "Hedefimiz, Türkiye-Ukrayna ikili ticaret hacmimizi önce 10 milyar dolar sonra da 20 milyar dolara ulaştırmak. Sadece...