04 / 05 / 2024

türkiye yeni otel inşaatları

türkiye yeni otel inşaatları

Yerli ve yabancı otel zincirlerinin önümüzdeki beş yıllık projeksiyonlarına göre, İstanbul, Ankara, İzmir gibi gelişen kentlerle birlikte Antalya, Bodrum gibi kıyı şeridinde 285 yeni otel yapılması planlanıyor.

Türkiye, yeni Ro-Ro hatlarıyla deniz ticaretindeki payını artıracak!

Türkiye, Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi hedeflerken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yürütecek.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

İş arayanlara müjde! Tesla Türkiye, yeni iş ilanlarını yayımladı! 4 farklı ilan var! 

Önümüzdeki sene Türkiye'de resmi olarak faaliyete geçecek olan Tesla, dört farklı alanda iş ilanları yayımladı. İşte, başta satış danışmanı olmak üzere birçok alanda personel ihtiyacını açıklayan Tesla Türkiye'nin yaptığı duyurunun detayları...

Yok böyle hamle! Büyük adım Türkiye'den geldi! Çılgınlar gibi altın topluyorlar  

Son zamanlarda Çin ve Hindistan gibi altın ithalatını sürdüren Türkiye yeni dünya düzeninde güçlü adımlarını devam ettiriyor. Türkiye, adeta çılgınlar gibi altın topluyor. İşte ayrıntılar...

Hilton Türkiye’de 100 otele ulaşarak tarihi rekora imza attı! Canopy by Hilton geliyor!

Hilton'dan tarihi rekor. Türkiye'deki otel sayısını 100'e ulaştırdı. Hilton, Taksim Meydanı'na birkaç adım uzaklıkta, Taksim 360'ın bir parçası olacak Canopy by Hilton İstanbul Taksim için anlaşmaya imza attı.

Wyndham Hotels-Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açacak!

Wyndham Hotels & Resorts EMEA Başkanı Dimitris Manikis, turizm sektörünü ve grubun Türkiye planlarını açıkladı. Wyndham Hotels & Resorts Türkiye'de 12 yeni otel açmayı planlıyor.

Türkiye’de 43 yeni otel inşa ediliyor!

Türkiye’de toplam 7 bin 804 oda kapasiteli 43 yeni otel projesinin yatırımına devam ediyor. Hizmete açılan otellere bu yıl 24 yeni tesis ekleniyor.

AYG Şirketler Grubu 100 milyon Euro'luk yeni otel yatırımı için düğmeye bastı!

Titanic Hotels ve Hasır Gastronomi markalarını bünyesinde barındıran AYG Şirketler Grubu, 2020’de 100 milyon euro bütçeyle yeni otel yatırımlarına hazırlanıyor...

Alman TUI, Türkiye'deki 17'nci otelini aldı!

Almanya'nın en büyük turizm şirketlerinden TUI, Türkiye'den otel almaya devam ediyor.  Alman TUI, bu kez Antalya-Belek'teki Club Asteria'yı aldı. TUI böylece Türkiye’de bu yıl aldığı 3 otelle birlikte zincirdeki halka sayısını da 17’ye çıkardı...

Titanic Otel Türkiye’de 12, Almanya’da 3 yeni otel açacak!

Gurbetçi işadamı Mehmet Aygün’ün kurduğu Titanic Otel Grubu, yeni otel yatırımlarına imza atacak. Şirket, Türkiye’de 12, Almanya’da 3 yeni otel açacak.

Türkiye'de 48 şehire 143 yeni otel geliyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nce (TÜROB), bu yılın ocak-ekim döneminde 48 şehirde toplam 22 bin 81 yataklı 143 yeni otel projesinin teşvik belgesi aldığı açıklandı. 

Thomas Cook Türkiye’de 3 otel açacak!

İngiliz tatil şirketi Thomas Cook, kendi markasıyla üçü Türkiye'de olmak üzere 20 yeni otel açacak.

Türkiye, Yeni Havalimanı ile dünya çapında bir numara olacak!

İspanyol Global Exchange şirketinin başkanı Isidoro J. Alanis, "Yeni İstanbul havalimanı Türkiye'yi dünya çapındaki bir numaralı turizm merkezi haline getirecek" dedi...

türkiye yeni otel inşaatları Haberi

türkiye yeni otel inşaatları

Türkiye'nin en büyük 50 otel zinciri, toplam 469 tesiste 123 bin oda ile kıyı otelciliğinden şehir otelciliğine kadar turizmin farklı segmentlerinde hizmet veriyor. Rixos Hotels 30 tesisindeki 10 bin oda ile birinci sırada yer alırken, Hilton Worldwide 38 tesisindeki 8 bin 693 oda ile ikinci, Crystal Hotels ise 14 tesisindeki 7 bin 147 oda ile üçüncü sırayı alıyor. 


Yerli ve yabancı otel zincirlerinin önümüzdeki beş yıllık projeksiyonlarına göre, İstanbul, Ankara, İzmir gibi gelişen kentlerle birlikte Antalya, Bodrum gibi kıyı şeridinde 285 yeni otel yapılması planlanıyor. Bu tesislere 11,4 milyar liralık yatırım yapılması beklenirken, 28 bin 500 kişiye yeni istihdam sağlanması öngörülüyor. 200 un üzerinde sektöre iş sağlayacak olan otellerin yapımında, boyadan tekstile, teknolojiden gıdaya kadar milyonlarca liralık iş hacmi de...