18 / 05 / 2024

Türkiye-Yunanistan İş Forumu nihat zeybekci

Türkiye-Yunanistan İş Forumu nihat zeybekci

Turizm başta olmak üzere Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Bakan Nihat Zeybekci, “1 artı 1’i 2 değil de, 7-8-11 yapacaksak, işbirliği yapmak zorundayız” dedi..

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

Yunanistan'ın Girit Adası'nda meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem ülkemizde de hissedildi. Peki Girit'teki 6,3'lük deprem Türkiye'yi etkiler mi?

ZeroBuild Türkiye’21 formu 21 Eylül'de!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında “Hemen Şimdi Harekete Geç!” sloganıyla gerçekleştirilecek.

ZeroBuild Türkiye 2021 için geri sayım başladı!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek.

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Kanal İstanbul’un yapımının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

En çok kripto para kullanılan ülkeler açıklandı! Türkiye kaçındı sırada?

Dünya Ekonomik Forumu tarafından yapılan araştırmaya göre dünyanın en büyük 74 ekonomisi içerisinde nüfusa oranla en çok kripto para kullanan ülke vatandaşları açıklandı. Türkiye, yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, Avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

En hesaplı evler Türkiye'de!

Aralarında Yunanistan, ABD ve Rusya'nın da olduğu alım gücüne göre konut almaya en uygun 10 ülkenin sıralandığı listede Türkiye, birini sırada yer aldı. Metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise Yunanistan olarak açıklandı.

Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının sonlandırılmasını istedi!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Avrupa Komisyonu'nun Genişleme Başkanı Oliver Varhelyi'ye yazdığı mektupta Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını sonlandırmanın değerlendirilmesini talep etti.

Türkiye-Yunanistan İş Forumu nihat zeybekci Haberi

Türkiye-Yunanistan İş Forumu nihat zeybekci

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Yunanistan’ın tarihte yaptığı en büyük hatanın zorunlu göç olduğunu söyledi. Zeybekci, ekonomi bakanlığı koordinasyonunda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından İzmir’de düzenlenen ‘Türkiye-Yunanistan İş Forumu’na katıldı.


Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Zeybekci, “Eğer akıllı olursak, 1 artı 1’i 2 değil de, 1 artı 1’i 3, 1 artı 1’i 4, 1 artı 1’i 5, 7-8-11 yapacaksak eğer, işbirliği yapmak zorundayız” diye konuştu. Zeybekci, turizmde büyük bir işbirliği yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:

“Ege’nin rüzgârını, turizmini, koylarını birlikte pazarlayabiliriz. Japonya - Kore örneği çok önemli. Dünya kupasını beraber düzenlediler. Biz niye uluslararası etkinliklerde işbirliği yapmayalım?”

‘Zorunlu göç hata’

“İki ülkenin tarihinde yaptığı en büyük hata savaşmalarıydı ama savaşmaktan daha kötü bir hata bu zorunlu göç oldu”...