03 / 05 / 2024

türkiyede 30 yıl su sorunu olmayacak

türkiyede 30 yıl su sorunu olmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu "Gelecek için yeni barajlar yapıyoruz, en az 30 yıl sorun olmayacak" dedi. Eroğlu, Türkiye'nin 77 ilinde su sorunu olduğunu ve bütün illerdeki sıkıntıyı çözdüklerini ifade etti.

ABD'de 30 yıl vadeli konut kredisi faizi yüzde 7,01'e yükseldi!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,01'e çıkarken, mortgage başvurularında da yüzde 0,1'lik artış yaşandı. İşte açıklanan o son dakaika rakamlar...

Benzin, motorin LPG'ye yeni indirim var mı? İşte son dakika akaryakıt fiyatları 30 Eylül 2023!

Benzin, motorin LPG'ye yeni bir indirim olup olmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte son dakika akaryakıt fiyatları 30 Eylül 2023...

ABD'de mortgage faizleri 23 yılın zirvesinde!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, geçen hafta yüzde 7,41 seviyesi ile Aralık 2000 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

TÜİK bu yıl hangi tarım ürünlerinde artış bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılına yönelik Bitkisel Üretim ilk tahminini açıkladı. TÜİK, 2023’te meyveler, içecek ve baharat bitkilerinin üretiminde yüzde 0,3 oranında, sebzelerde yüzde 1,9 oranında, tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde ise yüzde 4,8 artış öngörüyor.

Gürsel Öngören: Depremzedeler için yapılacak TOKİ konutları ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olsun!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, depremzedeler için yapılacak TOKİ konutlarının ilk 3 yıl ödemesiz ve 30 yıl vadeli olmasını önerdi. İşte Öngören'in o açıklamaları... 

Türksat Kablonet’ten yılın internet kampanyası! 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internetiniz olsun

Türksat Kablonet, yılın son tarifsiz internet kampanyasını duyurdu. Sizde 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internete sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

ABD'de mortgage faiz oranı yüzde 21 yılın zirvesinde!

Aktarılan detaylara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,16 ile 2001 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 için adaylar belli oldu! 36 model listede...

Türkiye’de Yılın Otomobili 2022 organizasyonu bu yıl yedinci kez düzenlenecek. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından gerçekleştirilecek organizasyon için 36 model aday gösterildi...

Eminevim'in 30. yılına özel ev hediyesi sahibini buldu!

Geçtiğimiz senenin Ekim ayında, 30. yılına özel olarak hazırladığı ev hediyeli kampanyasını açıklayan Eminevim, Ocak ayında sona eren ve 20 bini aşkın kişinin başvurduğu kampanyanın çekilişini yaptış

türkiyede 30 yıl su sorunu olmayacak Haberi

türkiyede 30 yıl su sorunu olmayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu "Gelecek için yeni barajlar yapıyoruz, en az 30 yıl sorun olmayacak" diyen Veysel Eroğlu, göreve geldiği zamanlar Türkiye'nin 77 ilinde su sorunu olduğunu ve bütün illerdeki sıkıntıyı çözdüklerini ifade etti. 


TÜRKİYE'NİN su açısından zengin bir ülke olmadığını ifade eden Veysel Eroğlu, göreve geldiği zamanlar Türkiye'nin 77 ilinde su sorunu olduğunu ve bütün illerdeki sıkıntıyı çözdüklerine dikkat çekti. Büyük bir eylem planı hazırladıklarını belirten Eroğlu, şunları söyledi: "Yeterli su yoktu, çok büyük projeler yaptık. Su zengini bir ülke değiliz, suyumuzu akıllı kullanmazsak ne sulamaya ne de içmeye su bulamayız. 


Kışın biriktirdiğimiz suyu yazın kullanmamız gerekir, bunun için baraj ve gölet yapılması zorunlu. Tahtalı ve Gördes barajları olmasa İzmir'e su veremeyiz. 

Kimin yapıp...