02 / 05 / 2024

türkiyede bitcoin üretimi

türkiyede bitcoin üretimi

Bitcoin'deki değer artışının hızlanmasıyla beraber Türkiye’de ve dünyada bu yatırım türüne ilgi artıyor. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, geçen yıl dijital para çalışmasını başlatacaklarını duyurdu...

Mercedes-Benz Türk, 350 bininci kamyonunun üretimini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası 350 bininci kamyonunu banttan indirdiğini açıkladı. Türkiye’de üretimi yapılan her 10 kamyondan 6’sına imza atan Mercedes fabrikası, çatı şirketi Daimler Truck’ın dünyadaki en önemli üretim tesislerinden biri konumunda yer almaktadır. İşte haberin ayrıntıl

Kripto piyasasında heyecan yaratan araştırma! Bitcoin 42 bin doları aşabilir!

Kripto araştırma şirketi K33 Research, olası bir Spot Bitcoin ETF onayının piyasalarda yaratabileceği etkilere ilişkin bir rapor yayımladı ve “Bu durumda Bitcoin 100 gün sonra 42.000 dolar fiyat seviyelerini aşabilir” ifadesini kullandı.

IMF’den Bitcoin’e onay çıkmadı! İşte açıklanan 9 maddelik kripto para eylem planı...

IMF, 9 maddelik kripto para eylem planını kamuoyuyla paylaştı. Raporda Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine yasal statü verilmemesinin nedeni de açıklandı! İşte detaylar...

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

3 bin tohum çiftçilere dağıtılacak! Topraktan çıkan ürün herkesi sevindirdi, kalitesi müthiş

Türkiye'de üretimi en çok yapılan ürünler arasında yer alan patatesin hasadı devam ediyor. Karaman'da özellikle cipslik olarak çıkan patatesin tohumlarından 3 bini gelecek yıl ekim yapacak çiftçilere dağıtılacak.

Süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

TÜİK, süt ve süt ürünleri üretimi ağustos verilerini paylaştı. Verilere göre; süt üretimi düştü, tavuk üretimi arttı!

Tofaş, Ford ve Toyota üretimi durdurdu! Otomobil devleri resmen açıkladı!

Tofaş ve Ford Türkiye, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) dikkatleri çeken bir açıklamada bulundu. Tofaş ve Ford Türkiye'de üretimi durduruyor mu? İşte merak edilen o açıklamalar... 

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

Bitcoin'de yatırımcıları şok eden gelişme! Resmen çakıldı! Şimdi ne olacak?

Sabaha karşı saat 03:00'te 31 bin doların üzerinde olan Bitcoin, 1.5 saatte 30 bin doların altına düştü. Peki Bitcoin'de neler oluyor? Bitcoin ne kadar? İşte ayrıntılar...

Ford'dan kritik Türkiye kararı!

Ford, otomotiv sektörünün elektriğe evrilmesiyle beraber Türkiye’de batarya fabrikası kurma kararı aldığını açıkladı. Fabrikada Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen ticari araçlar için batarya üretimi yapılacak.

Firmaların bulutunda Bitcoin üretimi yapılıyor!

Bitcoin'e yönelik yeni bir tehlike daha ortaya çıktı. Çok sayıda hacker firmaların bulut sisteminde yer alan serverlarda Bitcoin üretimi gerçekleştiriyor. 

Bitcoin ve Ethereum rekor mı kıracak?

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Son zamanlarda zirveye tırmanan Bitcoin ve Ethereum'un ilerleyen günlerde rekor kırması bekleniyor. 

Bitcoin 50 bin dolara ulaşır mı?

Son günlerde büyük çıkış yakalayan Bitcoin 48 bin dolara ulaştı.  Analistler Bitcoin için 50 bin dolar seviyesine çıkabileceğini dile getiriyor.

türkiyede bitcoin üretimi Haberi

türkiyede bitcoin üretimi

Dijital para birimlerinde her gün yeni rekorlar kırılıyor.  Elektrikli araç üreticisi Tesla, toplam 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını açıklamıştı. Haberden sonra Bitcoin yüzde 8'den fazla yükselişle 41 bin dolar civarına ulaştı. Hatta şirket bir sonraki aşamada, araç satışlarında da Bitcoin kabul etmeye başlayacak.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Bitcoindeki değer artışının hızlanması Türkiye’de ve dünyada bu yatırım türüne ilgiyi arttırdı. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, geçen yıl dijital para çalışmasını başlatacaklarını duyurdu ve hatta proje için uzmanlar işe alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan program, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylandı. TÜBİTAK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası projeyi yönetecek iki kurum olacak.

Peki, Türkiye'nin kripto para gündeminde ne var, çalışmalar ne aşamada? Selçuk Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof....