11 / 05 / 2024

Türkiyede çip fabrikası mı kurulacak

Türkiyede çip fabrikası mı kurulacak

ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli 23 Aralık 2014 Salı günü, düzenlenecek törenle atılacak.

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde! 130 sürekli işçi alınacak! Bu fırsatı kaçırmayın

Türkiye Şeker Fabrikaları’ndan iş arayanlara müjde geldi. Türkiye Şeker Fabrikası, sürekli işçi alımı için ilan yayımladı. TŞF, çeşitli meslek dallarından toplamda 130 sürekli işçi alacak. İşte detaylar…

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Nehir Kağıtçılık Fabrikası'nın inşaatı hızlandı!

Güvenli, fonksiyonel ve estetik yaşam alanları hayata geçiren Home Yapı’nın, Nehir Kağıtçılık Fabrikası projesi hızla devam ediyor. 

Lütfü Türkkan’ın fabrikasına mühür!

Radiye Sezer Katırcıoğlu, Lütfü Türkkan’ın arazisindeki fabrikayla ilgili, “İYİ Partili Türkkan’ın fabrikası orman arazisinde değil mi? Savcıyı göreve davet ediyorum” dedi. Bu sözlerden 48 saat sonra fabrika mühürlendi.

DÇT Demir Çelik Fabrikası yok olmanın eşiğinde!

İki kardeş arasındaki kavga, İstanbul Arnavutköy’deki 200 milyon lira cirolu DÇT Demir Çelik Fabrikası’nı yok olmanın eşiğine getirdi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Hakan Tütüncü: Kimse Dokuma'ya dokunamaz!

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası alanına ilişkin koruma imar planının Kepez ve Büyükşehir Belediye meclislerinden geçtiğini belirterek, "Artık feriştahı gelse Dokuma'ya dokunamaz" dedi.

Pınar Süt'ten Şanlıurfa'ya 100 milyonluk fabrika!

Pınar Süt, İzmir ve Eskişehir'in ardından 100 milyon lira yatırımla açtığı Şanlıurfa fabrikasıyla, sektörün gelişimine destek verecek.

Türkiyede çip fabrikası mı kurulacak Haberi

Türkiyede çip fabrikası mı kurulacak


ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi ortaklığında kurulan savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için bir saç telinden daha ince ve dayanıklı malzemelerin üretileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikasının temeli 23 Aralık 2014 Salı günü, düzenlenecek törenle atılacak. 


"AB-MikroNano" şirketin temiz odaları ve ilk kez denenecek teknolojilerle inşa edilecek binasının temeli, Bilkent yerleşkesinde yer alan Bilkent Cyberpark Teknokent bölgesinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenecek törenle atılması planlanıyor. 


Türkiye, bu tesiste üretilecek GaN temelli çipler sayesinde savunma radarı, elektrikli araba, yüksek hızlı tren ve 4G/5G cep telefonu sistemleri gibi stratejik teknolojiler üretebilen dünyanın 4. ülkesi konumuna...