02 / 05 / 2024

türkiyede deniz seviyesi yükselir mi

türkiyede deniz seviyesi yükselir mi

Raporda, deniz seviyesi yükselirse "Dolmabahçe Sarayı ve camisi, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi dahil, Boğaziçi boyunca uzanan tarihi ve kültürel sitelerin turizm sektörüne zarar verecek şekilde hasar görebileceği" belirtildi...

Deniz yoluna 2053'e kadar 21,6 milyar dolarlık yeni yatırım yapılacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye, deniz ticaretinden aldığı payı artırmak için Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi planlarken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yapacak.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Rize-Artvin Havalimanı’nda deniz dolgusu başladı!

Türkiyenin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı’nda deniz dolgusu başladı.

Avrasya Tüneli'nde ilk ışık göründü!

Avrasya Tüneli deniz altı kazı çalışmaları tamamlandı. Boğazın altındaki dev köstebek makinası 490 gün sonra Avrupa yakasına geldi. İlk ışık törenine Başbakan Davutoğlu da katıldı.

Deniz Feneri Derneği'nden Nijerya'ya hastane!

Dünyanın yoksul ülkelerine 17 yıldır yardım ulaştıran Deniz Feneri Derneği şimdi de Nijer’de tadilatını yaptırdığı hastaneyi hizmete açtı. Hastane, başkent Niamey’in Saga Bölgesinde yoksul bir mahallede açıldı.

Türkiye en fazla turist çeken 6'ncı ülke seçildi!

2003 yılında 13.7 milyon kişinin ziyaret ettiği Türkiye deniz-kum-güneş turizmiyle ziyaretçi sayısını 11 yılda 35 milyona taşıyıp dünyanın en fazla turist çeken 6'ncı ülkesi haline geldi.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Adana'da denizdeki atıklar, 'balık anıta' dönüştürüldü!

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) öğrencileri, Yumurtalık Sosyal Kalkınma Kültür Turizm Doğa Varlıklarını Koruma Derneği'nin (YUM-DER) etkinliğinde, denizden çıkarılan atıkları birleştirerek yaptıkları "balık anıt" ile deniz kirliliğine dikkati çekti...

Deniz seviyesi yükselirse Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi zarar görebilir!

Raporda, deniz seviyesi yükselirse "Dolmabahçe Sarayı ve camisi, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi dahil, Boğaziçi boyunca uzanan tarihi ve kültürel sitelerin turizm sektörüne zarar verecek şekilde hasar görebileceği" belirtildi...

Didem Erendil Tüzer: Türkiyede yatırımcılar çeşitlenmeye başladı!

Cushman&Wakefield Yatırım ve Sermaye Piyasaları Direktörü Didem Erendil Tüzer, geçtiğimiz gün düzenlenen “ Küresel Ekonomik Gelişmeler Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ” panelinde yatırımcıların çeşitlenmeye başladığını duyurdu...

türkiyede deniz seviyesi yükselir mi Haberi

türkiyede deniz seviyesi yükselir mi

Raporda, deniz seviyesi yükselirse "Dolmabahçe Sarayı ve camisi, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi dahil, Boğaziçi boyunca uzanan tarihi ve kültürel sitelerin turizm sektörüne zarar verecek şekilde hasar görebileceği" belirtildi.


Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOBB ile ortak hazırladığı "İklim Riski Olay İncelemesi, Pilot İklim Değişimine Karşı Uyum Piyasa Çalışması: Türkiye" başlıklı rapor geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Raporda iklim değişikliklerinin Türkiye'de şimdiden görülmeye başlandığı ve gelecek on yıllarda yoğunlaşacağı belirtildi. 


BUNLAR YAŞANACAK 

Raporda iklim değişikliğine bağlı olarak Türkiye'nin gelecekte yaşayacağı tahmin edilen deneyimler şöyle: 

 Tüm mevsimlerde her yerde ısıda bir artış var ancak artışlar yazları kışlardan daha fazla. 

 Yıllık yağış miktarında Türkiye'nin güney kesimlerinde azalışlar ve kuzey doğusunda olası hafif artışlar olabilir. 

 Toprak kaymalarıyla birlikte nehir...