25 / 11 / 2024

türkiyede deprem önlemleri

türkiyede deprem önlemleri

O gün yıkılan şehirlerde depremin fiziki yıkıntıları tamamen kalktı ve her şey eskiye döndü. Ama deprem coğrafyasında bulunan ülkemizde Düzce, Bingöl ve diğer pek çok felakette benzeri acıları yeniden yaşadık.

Deprem önlemleri binaların güçlendirilmesiyle kalmamalı: Deprem riski taşıyan bölgeler için yeni önlemler Meclis'e gitti

TBMM'ye deprem riski taşıyan bölgeler için alınacak önlemler ile ilgili yeni bir Meclis araştırması açılması önergesi gitti. İşte o önergede yer alan bilgiler...

Şehirlerin afetlere karşı dirençliliğinin artırılması için 2025 yılı bütçesinden 584 milyar TL tutarında ödenek ayrıldı!

2025 yılı Bütçe Teklifine ilişkin rakamsal detayları paylaşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  2025 yılı bütçesinde deprem hasarlarının giderilmesi ve şehirlerin afetlere karşı dirençliliğinin artırılması için 584 milyar lira tutarında ödenek öngörüldüğünü söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı! 2025 yılı sonuna kadar tüm deprem konutlarının teslimi yapılacak...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki 2025 sene sonuna kadar da tüm hak sahiplerine evlerini teslim edeceklerini ifade etti.

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Büyük Marmara depremi kuzey yerine güneyde olabilir! Deprem uzmanından yürekleri ağıza getiren açıklama!

CNN TÜRK Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yürekleri ağıza getiren bir açıklamada bulundu. İşte Ersoy'un o açıklamaları...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

SON DAKİKA: Büyük deprem riski! Evimin altından fay geçiyor mu? Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde bulunuyor!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması sayesinde, herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Deprem riski sorgulama işlemi için ise, adrese özel sorgulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Buralarda oturanlar acil bilmeli! 7.5'in üzerinde deprem...Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde! Şimdi açıklandı!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması ile herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolayca öğrenilebiliyor. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfasına buradan erişebilirsiniz.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Buralarda oturanlar dikkat! 7.5'in üzerinde deprem riski! Tam 110 ilçe fay hattı üzerinde! Şimdi AFAD açıkladı!

Yakın zamanda AFAD tarafından hayata geçirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması, ülkenin herhangi bir noktası için deprem tehlike değerini bilmenizi sağlar. Adrese göre deprem risk sorgulama sayfası için tıklayınız…

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika açıklaması: 7'den büyük bir deprem mutlaka olacak!

3 büyük depremden sonra bölgede sarsıntılar hala devam ediyor. Son olarak Konya'da 4,3, Sivas'ta 4,7 ve Malatya'da 4.7 büyüklüğünde depremler yaşandı. CNN Türk deprem danışmanı Şükrü Ersoy yaşanan bu depremlerin ne anlama geldiğini canlı yayında anlattı

türkiyede deprem önlemleri Haberi

türkiyede deprem önlemleri

17 Ağustos 1999 Gölcük- İzmit Adapazarı Depreminin üzerinden 15 yıl geçti fakat hafızalardaki korkunç görüntüler henüz silinmedi. 


Ogün yıkılan şehirlerde depremin fiziki yıkıntıları tamamen kalktı ve her şey eskiye döndü. Ama deprem coğrafyasında bulunan ülkemizde Düzce, Bingöl ve diğer pek çok felakette benzeri acıları yeniden yaşadık. 


Depremde görülen manzara hiç değişmiyor. Hep ayni ihmal ve başıbozukluktan yıkılan binalar ve tuzla buz olmuş beton yığınlarının altında kalarak yitirdiğimiz masum canlar. 


17 Ağustos 1999'dan günümüze değişen bir tek olumlu şey, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının deprem olduktan sonra bölgeye yetişmelerindeki hız ile yaraların sarılması da kazandıkları büyük tecrübedir. Fakat bu tecrübe muhtemel depremin yıkımını önlemeye yönelik değildir. Yapılanlar tamamen deprem olduktan ve yıkım meydana geldikten sonraki faaliyetlerle sınırlıdır.. Biz Türkler kaderci insanlarız ve depremlerden...