19 / 05 / 2024

Türkiyede eğitime yatırım

Türkiyede eğitime yatırım

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar en büyük bütçeyi eğitime ayırıyoruz. 13 yıldır en fazla parayı eğitime harcıyoruz" dedi.

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Büyükşehirlerde yüksek kira yerine bu ilde 1+0 ev yatırımı daha mantıklı! 30 bin TL'ye bile arazi alabilirsiniz!

Son zamanlarda arsa ve arazi yatırımlarına olan talep artarken, toprak yatırımcısı Aksel, peş peşe arazi yatırımında mantıklı yerleri açıklıyor. İşte 30 bin TL'ye bile arazi alınabilen o il...

Toprak yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Uzmanı açıkladı! Asıl önemli olan hikayesi... 

Elinde birikimi olan yatırımcılar çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor; bunlardan biri de toprak yatırımı. Peki toprak yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli. Uzmanı açıkladı...

Türkiye’de arsa yatırımı nasıl yapılmalı? İşte önemli 6 kriter

Yatırımcının son dönemde ilgisini çeken alanlardan biri de arsa ve araziler.  Genelde uzun dönem yatırımı olarak bilinen arsalarda kısa sürede kar etmek de mümkün. Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Arif Güdül 6 önemli kriteri sıraladı.

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Türkiye’nin CDS’indeki düşüş hızlandı! Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye yatırım iştahı artıyor!

Merkez Bankası Başkanı Erkan’ın son enflasyon raporunda, enflasyon ile mücadeleye ilişkin kararlı bir duruş sergilemesi yatırımcıların Türkiye’ye olan yatırım iştahını artırdı. Türkiye’nin risk primindeki düşüşün hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Yüzde 30 ile yüzde 1400 arasında kâr etmek mümkün! İşte yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

Yatırım yapmak isteyenler en kolay yöntem olan faiz, altın ve döviz gibi alanlara yöneliyor. Ama araştırma ve uzman görüşleriyle ilerlendiği zaman çeşitli yatırım araçları da bulunuyor. Profesyonel ekiplerce yönetilen ve amacı kâr ettirmek olan fonlara para girişi günden güne artıyor. İşte detaylar.

Ona yatırım yapanlar 1 ayda 36 bin TL kazanıyor! Banka şubesine gidenler parasını ikiye katlayacak!

Nakit parası olan vatandaşlar parasının değerini korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Son dönemde en popüler yatırımlar ise mevduat hesapları oldu. Öyle ki aylık getirisi 36 bin TL'ye ulaştı...

Gayrimenkulü yatırım aracı olmaktan çıkarmanın yolu yüksek vergilendirme!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, gayrimenkulün bir yatırım aracı haline döndüğünü, bunu önlemenin yollarından birinin ise yüksel vergilendirmeden geçtiğini belirtti. İşte Öğüt'ün konuya ilişkin açıklaması...

Ne altın ne de dolar... Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Milyonlarca kişi paralarını enflasyona karşı korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneldi. Nisan ayında en çok buna yatırım yapanlar kazandı. Ne altın ne de dolar...Herkes yatırım için ilk onu tercih etti! Buna yatırım yapan servetine servet ekledi!

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat! Bu son dakika rakamlarını görenler adeta şaştı kaldı! Hemen bakın!

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat... Bu son dakika rakamlarını görenler adeta şaştı kaldı... Hemen bakın...

Türkiyede eğitime yatırım Haberi

Türkiyede eğitime yatırım

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar en büyük bütçeyi eğitime ayırıyoruz. 13 yıldır en fazla parayı eğitime harcıyoruz" dedi.


Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Diliskelesi İlkokulu'ndaki törende konuşan Işık, eğitimi, ülkenin yarınları için en önemli güvence olarak gördüklerini, bu nedenle de hiçbir çocuğun eğitim hakkından ve fırsatından mahrum kalmaması için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.


Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, hangi teknoloji kullanılırsa kullanılsın, öğretmenin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını ifade eden Işık, "Eğitimin asıl unsuru öğretmendir. Öğretmenin fedakarlığı, gayreti ve çalışkanlığı eğitim sisteminin başarısında birinci belirleyicidir. Bu açıdan da öğretmenlerimizin her alanda gelişimini sağlamak için maddi, manevi elimizden gelen hayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.


 AK Parti'nin iktidara geldiği günden bugüne kadar en...