09 / 05 / 2024

türkiyede emlak yatırımları

türkiyede emlak yatırımları

Finansbank Bireysel Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, Türkiye'de akla ilk gelen yatırım aracının yüzde 41 ile altın, yüzde 19 ile gayrimenkul olduğunu söyledi...

Avrupa'da da emlak piyasası durgun: İlk çeyrekte emlak yatırımları yüzde 26 azaldı!

Avrupa emlak piyasalarında durgunluk yaşanıyor. 2024'ün ilk çeyreğinde emlak yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 26 azaldı. İşte ayrıntılar... 

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Rusya'da ticari emlak yatırımları rekor kırdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Rusya’da ticari emlak yatırımlarının bu sene de rekor seviyelerde olması, önümüzdeki seneden itibaren de düşüşe geçmesi bekleniyor.

Yekece Emlak Yatırımları Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yekece Emlak Yatırımları Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Epli tarafından kuruldu.

Rio Real Göçmenlik Danışmanlığı Ve Emlak Yatırımları Limited Şirketi Kuruldu!

Rio Real Göçmenlik Danışmanlığı Ve Emlak Yatırımları Limited Şirketi Beykoz’da 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Aylin Shahrokhı ile Ramin Shahrokhı ortaklığıyla kuruldu.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Holywork Gayrimenkul Emlak Yatırımları Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Holywork Gayrimenkul Emlak Yatırımları Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Bayram Şafak ve Yahya Şafak Şafak ortaklığında kuruldu.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Yabancıların Türkiye'deki emlak yatırımları arttı mı?

Deep Knowledge Analytics-Henley Partners'in elbirliğiyle hazırlamış oldukları 'Yatırım Yoluyla Göç Emlak Endeksi' raporu açıklandı. 16 ülkeyi inceleyen rapora göre Türkiye genel sıralamada dördüncü oldu.

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Son dönemde popülerliği yükselen ve internetin geleceği şeklinde görülen Metaverse’de sanal emlak yatırımları kazanç sağlayacak mı? Kripto paralarla alınıp satılan bu emlakların, kripto paralar kadar yüksek volatilite göstermesi öngörülüyor.

Türk emlak yatırımcıların gözü ABD'de!

Türk emlak yatırıcımları ABD emlak piyasasını radarına aldı.  Yatırımcıların özellikle Miami ve Baltimore'ye yoğun ilgisi bulunuyor. 

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

türkiyede emlak yatırımları Haberi

türkiyede emlak yatırımları

Finansbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Aydın'a göre yatırımlarda hisse senedi ve yatırım fonunun payı ise oldukça düşük.


Finansbank Bireysel Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, Türkiye'de akla ilk gelen yatırım aracının yüzde 41 ile altın, yüzde 19 ile gayrimenkul olduğunu söyledi. Aydın, gayrimenkulu yüzde 17 ile mevduat hesabı, yüzde 9 ile döviz ve yüzde 2 ile hisse senedinin izlediğini ifade etti. Aydın, yatırım fonu, hazine ya da banka bonoları gibi ürünlerin ise sadece yüzde 6'da kaldığını belirtti. Türkiye tasarruf oranlarının düşüklüğüne de dikkati çeken Aydın, "2000’lerin başında yüzde 20’lerin üzerinde olan oran tasarruf oranı 2012’de yüzde 10’lara geriledi. Cari açık ve cari açığın finansmanı sorunu aslında bir tasarruf açığı meselesidir. Sürdürülebilir bir kalkınma için tasarruf eğiliminin...