06 / 05 / 2024

türkiyede en önemli alışveriş destinasyonları

türkiyede en önemli alışveriş destinasyonları

ITB Berlin ve IPK International tarafından yapılan bir araştırmada, tatilde alışverişin rolü incelendi. Araştırmada, Türkiye ' nin dünyada önemli alışveriş destinasyonları arasında olduğu ortaya çıktı...

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Kira ve konut fiyatlarındaki artış yüzde 14.3! Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? 

Türkiye ekonomisinde yaşanan hareketlilikler birçok kaleme zam olarak yansıyor. Peki Türkiye ekonomisindeki en önemli sorun ne? İşte Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun konu ile ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

2023'te ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmedi, en önemli sorun kira ve aidatlar oldu!

Son dönemlerde tartışılan en önemli konular arasında başı ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar çekti. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ev sahibi ile kiracı kavgaları ve davaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddelerinden olacağını yıllar öncesinde söylemişti.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Türkiye'nin en önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer alan bal ürerimi, yılın dokuz ayında Amerika, İsrail ve Almanya başta olmak üzere 52 ülkede en çok tercih edilen bal oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

Milyonları etkileyecek! Ünlü ekonomist asgari ücret zammını yükseltecek en önemli faktörü açıkladı!

Asgari ücretin ne kadar olacağını görüşmek için asgari ücret komisyonu Pazartesi günü tekrardan toplanacak. Ünlü ekonomist Tarkan Zengin, zam oranını etkileyecek en önemli faktörü açıkladı. İşte detaylar!

Dünyaca ünlü ekonomi dergisinden seçim yorumu: ‘2023’ün en önemli seçimi!’

Dünyaca ünlü The Economist dergisi 9 gün sonra yapılacak seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin son sayısı '2023'ün en önemli seçimi' kapağıyla yayımlanırken, konuya ilişkin kaleme alınan yazıda muhalefetin olası zaferinin ekonomik ve siyasi bakımdan büyük bir kırılma yaratacağı aktarıldı.

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektrik faturaları vatandaşın bütçesindeki en önemli masraf kalemlerinden birisi. Tüketirken hangi gün ve saatlerde daha ucuz fiyat tarifesinin olduğunu bilmekte yarar var. Encazip.com’un araştırmasına göre, tüketiciler gün ve saatlere dikkat ederse faturalarını yüzde 10 ucuzlatabilir.

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

türkiyede en önemli alışveriş destinasyonları Haberi

türkiyede en önemli alışveriş destinasyonları

Bir araştırmaya göre, Türkiye dünya genelindeki en önemli alışveriş destinasyonları arasında yer alıyor.


ITB Berlin ve IPK International tarafından yapılan bir araştırmada, tatilde alışverişin rolü incelendi. Araştırmada, Türkiye'nin dünyada önemli alışveriş destinasyonları arasında olduğu ortaya çıktı.


Yurtdışına yapılan her üç yolculuktan birinde alışveriş önemli bir rol oynuyor. Araştırmaya göre, sadece Asyalılar değil Güney Amerikalılar da tatil bölgelerinde en fazla alışveriş yapanlar arasında ön sıralarda yer alıyor.



İLK SIRADA ÇİNLİLER VAR


Araştırmada, en fazla alışveriş yapanlar arasında ilk sırada Çinliler var. Onları Malezyalılar ve Hintliler izliyor. Bu ülkelerden yurt dışına seyahat edenlerin yüzde 50'si için alışveriş tatilin çok önemli bir parçası.


Alışveriş aynı zamanda, Meksika, Arjantin ve Şilililer için de önemli bir yere sahip. ABD'lilerin ise yüzde 30'u tatilde alışverişe önem veriyor.


Avrupalılara bakıldığında tatilde alışveriş,...