29 / 04 / 2024

türkiyede gaz deposu ihracatı yapan firmalar

türkiyede gaz deposu ihracatı yapan firmalar

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde basınçlı gaz deposu üretimi yapan bir firma, başta Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Tunus, Hindistan, Rusya ve Almanya olmak üzere 42 ülkeye ihracat yapıyor.

Yeni zam ocakları söndürecek! Tüp fiyatları uçuşa geçti, zam üstüne zam! 

Kasım ayına kısa süre kala tüp fiyatları güncellendi. Bu kapsamda tüp gaz satış fiyatlarında artış yaşandı. İşte detaylar...

Tüp fiyatlarında tarihi artış! Artık altından değerli! Aygaz, İpragaz, Bizimgaz'dan son durum ne?

Tüp gaz fiyatlarında yeni bir artış yaşandı ve son zam rekor bir seviyeye ulaştı! Doğalgaz doldurma gazları için son fiyat bilgisi açıklandı. Peki, son zammın detayları neler? Aygaz, İpragaz ve Bizimgaz'ın güncel tüp fiyatlarına dair en yeni bilgiler şöyle...

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kapasitesi genişletilerek Türkiye'nin en büyük doğal gaz deposu olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin, bugün açılacağını duyurdu.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 13,5 geriledi!

Avrupa doğalgaz fiyatları, yumuşayan hava koşulları ve birçok ülkede gaz deposu dolumları nedeniyle yüzde 13,5 düştü.

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları 300 euroyu aştı. Avrupa gaz kesintilerine karşı önlem üstüne önlem açıklarken Türkiye'de de en çok merak edilen şey yaklaşan kış mevsiminde doğal gaza ne kadar zam geleceği ve kesinti yaşanıp yaşanmayacağı.

12 kilo tüp ne kadar oldu? Tüp gaz kaç TL?

Tüp fiyatları merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte güncel tüp fiyatlarına dair detaylar!

Mutfak tüpü fiyatları ikiye katlandı! Yarım tüp soranlar arttı! Aygaz, İpragaz, Mogaz 19 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Mutfak tüpü fiyatları zam ile beraber ikiye katlandı! Vatandaşlar yarım tüp soramaya başladı! Fiyatlar uçunca petrol istasyonlarında yasadışı bir şekilde tüplere gaz dolduruyor. Peki, mutfak tüpü fiyatları ne kadar? İşte 19 Temmuz 2022 fiyat listesi...

İTO Başkanı Şekip Avdagiç'ten buz tutturan iddia: Kış mevsiminde yakıt ve gaz bulabilecek miyiz?

Küresel piyasada artan emtia fiyatları nedeniyle yakıt ve gaz sorununu gündeme getirdi. Kış mevsimi geldiğinde akaryakıt ve gaz tedariğinde yaşanabilecek sıkıntılara İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,dikkat çekti.

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuldu. Ek bütçede benzin, motorin ve tüp gaz gibi ürünlerden alınacak ek verginin arttırılması dikkat çekti. Kanun teklifinde petrol ve doğal gaz ürünlerinden 47 milyar TL ek vergi geliri elde edilmesi planlandı. 

İşin uzmanından ucuz yaşam tüyoları

Son yıllarda artan geçim sıkıntısı herkesin en büyük derdi haline gelmiş durumda. Gıda, akaryakıt, elektrik, gaz ve tekstildeki ateş pahası fiyatların ardından vatandaşlar tasarruf edebilmek için çeşitli arayışlara girdi.

Akaryakıt ayçiçek yağı otobüs bileti alkollü içecek ve tütüne gelen şok zamların gizli nedenleri

Türkiye'de akaryakıt başta olmak üzere gıda, otobüs bileti, alkollü içecek, tütün, tüp gaz ve diğer temel tüketim maddelerine gelen zamlar Merkez Bankası'nın raporuna girdi Banka 14 Nisan'da yapılan PPK toplantısının özet metnini yayınladı. İlginç tespitlere yer verdi.

Akaryakıt istasyonları kapanacak iddiası!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 14. Grup (Akaryakıt ve Gaz Ürünleri) Komitesi ve sektör temsilcileri, ATSO Başkanı Davut Çetin’e sektörde yaşanan sıkıntıları ele alarak sorunlarının çözülmesini istedi.

türkiyede gaz deposu ihracatı yapan firmalar Haberi

türkiyede gaz deposu ihracatı yapan firmalar


Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde basınçlı gaz deposu üretimi yapan bir firma, başta Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Tunus, Hindistan, Rusya ve Almanya olmak üzere 42 ülkeye ihracat yapıyor. 


Firmanın yönetim kurulu üyesi İbrahim Göknar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 45 yıl önce atölye olarak kurulan firmalarının, şu an 36 bin metrekarelik bir alanda hizmet verdiğini söyledi. 


Ekonomideki istikrarlı gidişin, Türk firmalarının ihracat payını artırdığını belirten Göknar, "Türkiye'ye büyük bir güven var. Doğru iş ve kaliteli ürün bulabiliyorlar. Avrupa'nın pahalı ürünlerini birçok ülke tercih etmiyor. Buna karşın bizim kaliteli ürünlerimiz diğer ülkeler için daha cazip geliyor" diye konuştu. 


Türkiye'den yapılan basınçlı gaz deposu ihracatının önemli bir kısmının şirketleri tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Göknar, şunları kaydetti:


"Bazen 'bu alanda birçok üretim yapan ülke var. Peki neden Türkiye tercih...