06 / 05 / 2024

türkiyede hangi bölgelerde bisiklet yolu var

türkiyede hangi bölgelerde bisiklet yolu var

Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı Konya, 800 bin bisiklet, 300 kilometrelik bisiklet yolu ve akıllı bisiklet uygulamasıyla diğer illere örnek oluyor.

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Aktif fay haritası güncellendi! Artık hangi bölgelerde deprem riski yüksek? Deprem uzmanı tek tek sıraladı! 

Türkiye Maden Tetkik Araştırma Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin aktif fay haritasını güncelledi ve yeni fay hatları belli oldu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem! Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti!

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem... Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Meclise Sunulan Ek Bütçe Kanun Teklifi Sonuçlandı mı? Hangi Gerekçelerle Sunuldu ve Ne Kadar Ödenek Talep Edildi?

Meclis Başkanlığı'na sunulan tekliflerden biri de Ek Bütçe Kanun Teklifi oldu. Bu teklif, Merkezi Yönetim Bütçesine 1 trilyon 119 milyar liralık ek ödenek beklemektedir. Ek ödenek ihtiyacı bazı gerekçeler gösterilerek Meclis’e taşınmıştır. Ek Bütçe Kanun Teklifi neden sunuldu, sonuç ne oldu?

4 bin TL altı alınabilecek telefonlar! Düşük bütçeyle hangi telefonlar alınabilir? 24 Haziran 2023 fiyat listesi!

Düşük bir bütçeyle telefon almayı düşünenler için birçok seçenek bulunmaktadır. İşte 4 bin TL altında alınabilecek bazı telefon modelleri..

Akaryakıt fiyatları hangi ilde ne kadar? Benzin, motorin, LPG litre fiyatı kaç lira oldu? Sürücüler dikkat!

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin litre fiyatlarını sık sık araştırıyor. Peki akaryakıt fiyatları hangi ilde ne kadar? İşte Opet, PO, Total, BP, Shell 16 Mayıs 2023 fiyat listesi

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Türkiye nüfusunun yüzde 67,9'una karşılık gelen 57,9 milyonluk bölümünün, yoğun kent şeklinde sınıflandırılan yerlerde yaşadığı açıklandı. İşte o rakamlar...

TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

TRT'de görev yapıp kariyer düşünenler için harika bir fırsat sunuluyor. Kamuda görev yapmak ve kontenjan dolmadan kendini TRT'de istihdam etmek isteyen vatandaşlar elini çabuk tutun. Peki TRT işçi alımı ne zaman olacak? TRT hangi bölümlerde işçi alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da deprem olma olasılığı arttı!

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, merkez üstü Kahramanmaraş olan iki depremden sonra hangi bölgelerde deprem riskinin arttığını anlattı. İşte detaylar!

türkiyede hangi bölgelerde bisiklet yolu var Haberi

türkiyede hangi bölgelerde bisiklet yolu var

Türkiye'de nüfusa oranla en fazla bisikletin kullanıldığı kent konumundaki Konya, 300 kilometrelik bisiklet yoluyla diğer illere de model oluyor.


Resmi rakamlara göre 800 bine ulaşan bisiklet sayısıyla Konya'da, hane başına yaklaşık 2 bisiklet düşüyor. Kentteki günlük ulaşımın yüzde 5'i ise bisikletle yapılıyor. Bisikletin ulaşımda yaygın olarak kullanılması kentte motorlu araç trafiğini rahatlatırken, yakıt ve zamandan tasarrufa ve sağlıklı yaşama katkı sağlıyor.


- Akyürek: "500 akıllı bisikleti hizmete sunduk" 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya'da, yeni yapılan tüm yollarla onarımı gerçekleştirilen caddelere bisiklet yolları yaptıklarını söyledi.


Örnek bisiklet yollarıyla kullanıcılara güvenli ortam sağlandığını belirten Akyürek, 300 kilometre ayrılmış bisiklet yoluyla, çok sayıda bisiklet parkı oluşturulduğunu ifade etti.


Akyürek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bisikletin teşvik edilmesi ve bisiklet...