14 / 05 / 2024

Türkiyede her 4 öğretmenden biri evini ipotek gösteriyor

Türkiyede her 4 öğretmenden biri evini ipotek gösteriyor

Türk eğitim-Sen’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 21 bin 313 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Ankete göre; her 4 öğretmenden biri borcunu kapatmak için evini ipotek gösterdiğini belirtiyor.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

İŞKUR duyurdu! Türkiye genelinde 4.575 temizlik görevlisi alımı yapılacak... 

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) değişik meslek gruplarında personel alımlarına devam ettiğini açıkladı. Aktarılan son haberler kapsamında 18-59 yaş arası İŞKUR üzerinden 81 il için 4.575 temizlik görevlisi alımı başladığını duyurdu.  İşte haberin ayrıntı ve detayları...

Vadeli mevduatta son dakika! Her ay tıkır tıkır 4 bin 330 TL getiri fırsatı!

Vadeli mevduattaki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki vadeli mevduatta son dakika gelişmeleri ne? Verilen bilgilere göre, vadeli mevduatla hesaplara her ay tıkır tıkır 4 bin 330 TL yatıyor. İşte detaylar...

Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? Okan Tüysüz resmen açıkladı: İşte 4 ayrı İstanbul depremi senaryosu!

Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, 4 ayrı İstanbul depremi senaryosunu paylaştı. Peki Marmara'daki deprem İstanbul'u nasıl etkiler? 

İŞKUR duyurdu: Türkiye genelinde ilkokul mezunu 4.340 temizlik işçisi alınacak! İşte İŞKUR başvuru ekranı...

İŞKUR iş ilanlarını güncelledi. Bu Türkiye genelinde 4.340 temizlik işçisi alımı yapacak. Ayrıca İŞKUR'da diğer meslekler için 138.639 açık iş ilanı bulunuyor. İşte detaylar...

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4.336 TL'lik sosyal yardımlara ait açıklama yaparak, başvuruların sürdüğünü ilan etmiştir. Bakanlık, aile içi toplam geliri 16.998 TL veya altında olan ailelere her ayın 15'inden itibaren 4.336 TL peşin yardım yapılacağını söylemiştir.

Türk balı ihracatı 4 ayda 13,5 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 4 aylık döneminde yapılan bal ihracatı 13 milyon 468 bin doları buldu. 

Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 33 bin lira oldu!

Türk-İş’in her ay yaptığı açlık ve yoksulluk araştırmasına göre 4 kişilik bir ailenin yeterli beslenebilmesi için 10 bin 135, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 33 bin 14 lira kazanması gerekiyor.

Tesla tarih verdi! 4 Nisan'da Türkiye'ye geliyor!

Tesla, Instagram üzerinden bir paylaşım yaparak Türkiye ve 4/4 ifadelerini kullandı. 4 Nisan tarihinde Tesla'nin Türkiye'de resmi satışlara başlaması bekleniyor. İşte detaylar...

Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Dünyada ekonomik krizin ve resesyon beklentisinin etkileri hissedilmeye devam ederken, yoksulluk konusunda Almanya’da yapılan bir araştırma, şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre Almanya’da her 4 genç yetişkinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Yabancılara konut satışında tarihi zirve görüldü! Her 4 konuttan birini Ruslar aldı!

Yabancılara konut satışında resmen tarihi zirve görüldü. 2022 yılında yabancıya satış bir önceki yıla göre yüzde 15.2 arttı ve 67 bin 490’a çıktı. Aktarılan detaylara göre, yabancıya satılan her 4 konuttan birini Ruslar aldı.

Türkiye’de 4 yıldır bu ürünün fiyatını hiç değişmedi! Bir örneği daha yok!

Türkiye’de yüzde 80’leri aşan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın canını sıkıyor. Hayatta kalabilmek için vazgeçemeyeceğiz temel gıda ürünleri de dahil her şeye neredeyse her gün zam geliyor ancak bir ürünün fiyatı hiç değişmedi.

Türkiyede her 4 öğretmenden biri evini ipotek gösteriyor Haberi

Türkiyede her 4 öğretmenden biri evini ipotek gösteriyor

Türk Eğitim-Sen’in anketine göre öğretmenlerin yüzde 74.3’ü tatile gitmeyi, dışarıda yemek yemeyi ve alışveriş yapmayı ‘lüks’ olarak tanımlıyor. Her 4 öğretmenden biri borcunu kapatmak için evini ipotek gösterdiğini belirtiyor.


Türk eğitim-Sen’in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 21 bin 313 kişinin katılımıyla yaptığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Anketin sonuçları özetle şöyle:


 Öğretmenlerin yüzde 15.3’ü aylık gelirini 2 bin 220-2 bin 500 lira, yüzde 50.9’u 2 bin 501-3 bin lira, yüzde 22.6’sı 3 bin 1-3 bin 500 lira, yüzde 11.2’si de 3 bin 501 lira ve üzeri olarak açıkladı.


 Katılımcıların yüzde 79.3’ü son 5 yıl içinde bankadan kredi çektiğini aktarırken, bunların yüzde 53.6’sı bireysel, yüzde 32.3’ü konut kredisi kullandığını kaydetti.


“Kredi kartı kullanıyor musunuz” sorusuna katılımcıların yüzde 16.4’ü “ara ara”, yüzde 77.6’sı “her zaman”,...