20 / 05 / 2024

türkiyede kaç asansör var

türkiyede kaç asansör var

Türkiye asansör sektörü, TOKİ tarafından gelecek dönem içinde yürütülecek projelerle birlikte önemli gelişmelere imza atması bekleniyor. 300 bin civarında asansörün bulunduğu Türkiye'de sayının giderek artacağı belirtiliyor...

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında flaş gelişme! Bugün hangi ilde akaryakıt fiyatları kaç TL? Sürücüler dikkat!

Peş peşe gelen zamların ardından, sürücüler her gün sık sık akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki bugün hangi ilde akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 18 Eylül 2023 fiyat listesi...

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Vedat Mungan kimdir? Hangi bankalarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda hangi alanda görev alıyor?

Vedat Mungan kaç yılında doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Yüksek lisansını nerede yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? Doğan Yatırım Bankası’nda ne iş yapıyor? İşte Vedat Mungan ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

Benzin, motorin, LPG'de indirim ya da zam var mı? Akaryakıt fiyatları kaç TL? BP, Total, PO 23 Mart 2023 fiyat listesi

Milyonlarca sürücü, son dakika güncel benzin, motorin ve LPG litre fiyatlarını araştırıyor. Peki benzin, motorin, LPG'de indirim ya da zam var mı? Akaryakıt fiyatları kaç TL? 

Türkiye Kömür İşletmeleri Ankara'da 1 milyon TL'ye iş yeri satacak! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yerinin satış ihalesi 28 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

12 kg mutfak tüpü kaç TL 2022? Aygaz İpragaz Milangaz 12 kg tüp 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Tüp fiyatları ne kadar oldu? 12 kg mutfak tüpü kaç TL 2022? bu tip sorular tüp kullanan pek çok vatandaş tarafından araştırılıyor. İşte Aygaz, Tüpgaz, İpragaz Milangaz 12 kg tüp 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baş Yapıt Grup İnşaat Elektrik Makina Asansör Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Mehmet Güli Akgün tarafından kuruldu.

Carrefoursa'da kağıt havlu, tuvalet kağıdı ürünlerine hafta sonu indirimi! İşte 16 Nisan 2022 fiyat listesi!

Carrefoursa kağıt havlu ve tuvalet kağıdı ürünlerine yüzde 20 indirim yaptı. Peki Carrefoursa'da kağıt havlu, tuvalet kağıdı ürünlerinin fiyatı ne oldu? İşte 16 Nisan 2022 fiyat listesi...

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

türkiyede kaç asansör var Haberi

türkiyede kaç asansör var

EN 81-1 standardının 2012 yılında uygulamaya konulmasının ardından önemli bir dönüşüm ve değişim süreci yaşayan Türkiye asansör sektörü, uygulamalardan elde edilen tecrübeler ışığında iyileştirici çalışmalarına devam ediyor. Muayenelerin sağlıldı yürümesi ve sürdürülebilir olması için yürürlüğe girmesi beklenen taslakla, geçiş sürecinde yaşanacak sıkıntıların asgariye indirilmesi planlanıyor. Uzmanlar, denetimlerin yapılması ile yeni sistemin kazalarda oluşan can kayıplarını azaltacağı değerlendirmesini yapıyor. 


İnşaat sektörünün son yıllarda özellikle kentsel dönüşüm projeleri ve orta ölçekli  ve ilçelerde örnek yerleşim birimleri oluşturma projeleriyle birlikte hızla gelişmesine paralel olarak önemli bir aşama kaydeden Türkiye asansör sektörü, TOKİ tarafından gelecek dönem içinde yürütülecek projelerle birlikte önemli gelişmelere imza atması bekleniyor. Bugün itibarıyla 300 bin civarında asansörün bulunduğu Türkiye'de kentsel dönüşümle birlikte bu sayının giderek artacağı belirtiliyor. Uzmanlar, hem asansör...