05 / 05 / 2024

türkiyede kamu binaları

türkiyede kamu binaları

Türkiye'de yangından korunma bilinci dip seviyelerde. Türkiye çapında gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre son beş yıl içerisinde bir yangın tatbikatına katılanların oranı yüzde 10'un altında...

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Türkiye Kamu-Sen'den memurlara ek zam talebi!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan memurlara ek zam ve refah payı verilerek alım güçlerinin yükseltilmesini talep etti.

Bu haber tüm kamu çalışanlarını ilgilendiriyor! İşte ilk 6 ay ödenecek maaş

Kamu işçilerinin heyecanla beklediği zam haberi Türk-İş başkanı Ergün Atalay'dan yapıldı. Hükümet 700 bin işçi için 12 bin TL olarak belirlenen taban ücret ve ilk 6 ayda yüzde 40 seviyesinde zam teklifinde bulundu.

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Türkiye'deki binalar için flaş açıklama! İstanbul ve Ankara'daki yapılar alarm veriyor!

Emlak uzmanı Salim Taşçı, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekti ve "Binalar ‘imdat çığlığı’ atıyor. ‘Yıkın beni, dedeniz yaşına geldim, doğru dürüst inşaat yapın’ diye bağırıyor" şeklinde konuştu. İşte Taşçı'nın o çarpıcı açıklamaları...

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Kamu binalarının depreme dayanıklılığı artırılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen toplam 465 milyon dolar kredi desteği kapsamında kamu binalarının depreme dayanıklılığı ve enerji verimliliğinin artırılması için harekete geçildi.

türkiyede kamu binaları Haberi

türkiyede kamu binaları

Türkiye'de yangından korunma bilinci dip seviyelerde. Türkiye çapında gerçekleştirilen kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre son beş yıl içerisinde bir yangın tatbikatına katılanların oranı yüzde 10'un altında. 


İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasındaki 240 ahşap yalı yangın açısından büyük risk taşıyor. Türkiye Yangından Korunma Vakfı ile Yangından Korunma Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, tarihi yapıların öncelikle kullanım amacı değiştirilip çağdaş yangın önleyici ve söndürücü tedbirler alınması gerektiğine dikkat çekilerek her bina yanışında elektrikten yandı denilip katil olarak elektriğin suçlu gösterildiğini veya sabotaj denilerek sorumluktan kurtulmaya çalışıldığını belirtti. Yanan tarihi binaların tamamına yakınının resmi binalar olduğu4 tüketiciden 3'ü taksit istiyor Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) Nielsen ile yaptığı 'Mobilya Tüketici Araştırma Raporu'na göre her 4 tüketiciden 3'ü mobilya satın alırken 'taksitli' alışveriş yapmak...