06 / 05 / 2024

türkiyede Konutta amortisman süresi kaç yıl oldu

türkiyede Konutta amortisman süresi kaç yıl oldu

Kira gelirinin kendini toplamda geri ödediği süreyle ölçümlenen amortisman süresi eskiden 10 yıl diye bilinirdi. İstanbul da ise bu süre artık 10 yılın üzerine çıkıyor.

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Gayrimenkul yatırımlarında en önemli faktör amortisman süresidir. Alınan evin kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç senede geri kazanılacağı hesaplanarak bu süre belirleniyor. 

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Kuveyt Türk konutta kar oranını yüzde 0,89’a düşürdü!

Kuveyt Türk, koşulsuz şartsız 120 aya kadar vade seçeneklerinde konut finansmanı kâr oranını yüzde 0,94’e düşürdü. Banka, konut alacaklara yeni bir fırsat sağladı.

Ev alacaklar dikkat! Amortisman süresi en düşük iller belli oldu!

2019 yılı konut satış ve kira rakamlarına bakılarak yapılan ‘konutta amortisman süresi’ araştırmasına göre en avantajlı iller belli oldu. İşte o iller...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türklerin konutta yeni gözdesi Grand Turk Adası oldu!

Son 3 yılda 20 farklı ülkeden 2 bin 500 Türk vatandaşı Atlas Okyanusu’ndaki cennet adalardan biri olan Grand Turk (Büyük Türk), adasına yerleşti.

Türkiye konutta dünya lideri!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında OECD raporunun sonuçlarını değerlendirdi. Yıldırım, Türkiye’de son 6 yılda konut fiyatlarının artışından bahsetti.

Konutta amortisman süresi 4 ay uzadı!

Türkiye genelinde Aralık ayında 250 bin liralık konut fiyatı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,11 artarak 272 bin 775 liraya, bin liralık kira ise yüzde 7,43 artışla bin 74 liraya çıktı. Konut satış fiyatındaki artışın kira artış oranından fazla olması konutun amorti süresini 4 ay uzattı.

Türkiye, konutta en ucuz elektriği kullanan 3. ülke!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin AB ülkeleri arasında vergi dahil elektriği en ucuz kullanan ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Konutta KDV indirimi müteahhitlere bayram sevinci yaşattı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen konutta yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 8'e indirilmesini değerlendirdi. İşte o yazı...

türkiyede Konutta amortisman süresi kaç yıl oldu Haberi

türkiyede Konutta amortisman süresi kaç yıl oldu

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, konut yatırımcılarının daha çok kısa vadede al-sat işlemlerini tercih ettiklerinden amortisman sürelerinin yüksekliğine dikkat çekerek şunları söyledi: “İstanbul genelinde bu süreler yeni konutlarda yaklaşık 20 yıl ve üzerinde. Bölgelere göre değerlendirmelerimizde de genel olarak orta yaş dediğimiz Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy gibi bölgelerde bu süre 25 yıla kadar çıkıyor.”


TİCARİ EMLAKTA 14 – 16 YIL


Erilkun, İstanbul’da ticari emlakta amortisman süresinin ortalama 14 – 16 yıl arasında seyrettiğinin altını çizerek; “Stopajın kiracı tarafından ödenmesi, kiracının dekoru istediği gibi düzenlemesi, aidat ve genel giderlerin az olması ticari yerlerde yatırımı ön plana çıkartıyor” dedi.


Milli...