09 / 05 / 2024

türkiyede neden kentsel dönüşüm yapılıyor

türkiyede neden kentsel dönüşüm yapılıyor

Esenler'deki dönüşüm çalışmaları hakkında Faruk Aydın'dan bilgi alan Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi İdari Birim Yöneticileri Heyeti, kentsel dönüşümün Çin'de estetiği geliştirmek için Türkiye'de ise depremden korunmak için yapıldığını konuştular.

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

TCMB’nin yüzde 8,5’a düşürdüğü faizler, bankalarda neden yüzde 30’u aştı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son dönemlerde faizleri sürekli düşürürken, ihtiyaç sahiplerinin bankalardan kullandığı kredi faizleri ise 30’u aştı. Peki neden?..

Dünyadaki Merkez Bankaları faiz artırırken, Türkiye neden faiz düşürüyor? Enflasyon pahasına büyüme mümkün mü?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

Türkiye'de kentsel dönüşüme öncelik verilmeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında İzmir ve Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Rakamlarla Türkiye'de kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'de kentsel dönüşümü ön plana çıkardı. Son 8 yılda 60 milyar TL'lik kaynak ayrılan kentsel dönüşüme, bu yıl sosyal konutlarla beraber toplamda 25 milyar TL kaynak ayrıldı. Peki Türkiye'de kentsel dönüşümde nereden nereye gelindi? İşte rakamlarla kentsel dönüşüm...

Zehra Zümrüt Selçuk: Kentsel dönüşümde hiçbir vatandaşımız yerinden edilmedi!

TBMM Genel Kurulu 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul'daki kentsel dönüşüm hakkında çıkan eleştirileri yanıtladı. 

Turgut Altınok: Türkiye’de kentsel dönüşümün fitilini biz ateşledik!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada "Türkiye’de ilk kez kentsel dönüşümün fitilini ateşleyen, gündeme getiren biz olduk" dedi.

Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı!

Birikimevim’in ana sponsorluğunda düzenlenen sempozyum Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak en güncel bilgi ve mevzuatların tartışıldığı “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” gündem yaratacak konu başlıkları ele alındı.

Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye neden sanayi ülkesi olamaz?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Tebernüş Kireçci'nin 22 maddelik analizi...

türkiyede neden kentsel dönüşüm yapılıyor Haberi

türkiyede neden kentsel dönüşüm yapılıyor

Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi İdari Birim Yöneticileri Heyeti, Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın'dan bilgi aldı. Aydın, Çinli heyeti makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette heyet üyeleri, önce Esenler'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan videoyu seyrettiler.

ÇİN'DE ESTETİK TÜRKİYE'DE GÜVENLİK

Türkiye'de Esenler'den başlayan kentsel dönüşümün incelenmeye değer, başarılı bir süreç olduğunu söyleyen Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi Genel Sekreteri Vang, " Xueixang İstanbul kadar tarihi geçmişi olan bir yer değil. Son 30 yılda gelişme göstermiş bir bölge. Bizde kentsel dönüşüm, şehrin estetiğini geliştirmek amacıyla yapılıyor. Türkiye'de ise kentsel dönüşüm, depremden korunmak için yapılıyor. Yani güvenli şehirler inşa ediyorsunuz" diye konuştu.

HAYAT KURTARMA PROJESİ

500 bin nüfuslu Esenler'de 100 bin konuttan 23 bin 829’unun dönüştüğünü belirten Esenler Belediye Başkan Yardımcısı...