04 / 05 / 2024

türkiyede olan tsunami

türkiyede olan tsunami

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Gökçeada'da bir kazı alanında yaptığı çalışmada yaklaşık 4700 yıl önce meydana gelen bir depremin izine rastladığını belirtti...

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

7 bin 500 TL aylık alan emekliye kötü haber!

SGK uzmanı Ali Tezel, 15 Kasım'dan itibaren dağıtılacak olan 5.000 TL'lik emekli ikramiyeleriyle ilgili önemli bilgiler verdi. Bu ödemeden yararlanamayacak kişileri ve en düşük emekli maaşı alanları olumsuz bir gelişme beklediğini belirtti.

Benzin, motorin, LPG fiyatlarında son dakika depremi! Akaryakıt fiyatlarına yeni indirim, zam geldi mi? Hemen bakın!

Trafiğe çıkacak ve yakıt alacak olan sürücüler akaryakıt fiyatlarını araştırıyor. İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 2 Kasım 2023 fiyat listesi...

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Yakıt cimrisi ve tam bir aile otomobili... Citroen C-Elysee'nin 2023 model Nisan ayı fiyatları açıklandı! 

Adeta bir yakıt cimrisi olan ve tam bir aile aracı özelliklerine sahip Citroen C-Elysee'nin 2023 model Nisan fiyatları açıklandı. İşte Citroen C-Elysee'nin 5 Mart 2023 fiyat listesi...

Aygaz'dan muhteşem kampanya! 'Boş Tüpleriniz Yardıma Dönüşsün' projesiyle deprem bölgesine yardım!

Evinde boş mutfak tüpü olan tüm vatandaşlar için Aygaz çok iyi bir kampanya duyurusu yaptı. Boş tüp ile Aygaz’a giderek, bu tüplere LPG dolduruluyor ve depremde zarar gören bölgelere ulaştırılıyor. 

Philips ile kırışıklara elveda deyin! Philips Buhar Kazanlı Ütü7 Eylül 2022 fiyat listesi...

Türkiye’de en çok beğenilen tüt markası olan Philip’in kazanlı ütüleri ile kırışıklıklara elveda deyin. Indirimli fiyatıyla sahip olabileceğiniz kazanlı ütüler, şimdi sizi bekliyor. Işte 7 Eylül 2022 fiyat listesi..

Akaryakıt fiyatlarına rekor zam kapıda! Benzin ay sonunda 28 TL mi olacak?

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar gündemden düşmüyor. Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklik EPGİS tarafından duyuruluyor. 10 Mart'ta pompa fiyatlarına yansıtılacak olan benzin ve motorin zammı iptal edildi. Peki, akaryakıta yeniden zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerini bekleyen tsunami tehlikesi!

TBMM'de oluşturulan araştırma komisyonu son raporuna göre; Türkiye’de deprem sonrasında oluşabilecek tsunami tehlikesi bulunuyor. Peki, Türkiye'de tsunami konusunda en tehlikeli bölgeler neresi?

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası! 

Yurt dışında projeler hayata geçiren Mono Steel, Dünyanın en uzun tüneli olan Gotthard Base’de yer alacak...

Fatih'te Karagümrük Kütüphanesi hizmete açıldı!

Fatih Belediyesi, ilçede dokuzuncu kütüphanesi olan Karagümrük Kütüphanesi'nin açılışını gerçekleştirdi. 

Güney Afrika'da nesli tükenmekte olan canlılar için 'Nuh'un Gemisi' inşa edilecek!

Nesli tükenmekte olan canlılar için Güney Afrika'da 'Nuh'un Gemisi' yapılacak. Devasa bir akvaryumu da barındıracak olan bu iddialı proje son teknoloji ile doğanın bir birleşiminden olacak.

türkiyede olan tsunami Haberi

türkiyede olan tsunami

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Gökçeada'da bir kazı alanında yaptığı çalışmada yaklaşık 4700 yıl önce meydana gelen bir depremin izine rastladığını belirterek, depremin bölgede tsunami yarattığına dair veriler bulunduğunu bildirdi. Perinçek şu bilgileri verdi: "Yenibademli höyük alanında deprem sonrası oluşan tsunaminin çökelleri bulunmuştur. İki farklı toprak tabakası arasında denizel fosilleri içeren kum tabakası saptanmıştır. Tsunami çökellerinin bulunduğu seviyenin hemen üzerinde bulunan seramikler MÖ 2680 önceki yılları işaret etmektedir. Bu nedenle deprem ve tsunaminin olduğu yıl bu tarihten önce olmalıdır. 2014 yılında olduğumuza göre deprem günümüzden yaklaşık 4700 yıl önce gerçekleşmiştir." 


Sabah...