09 / 05 / 2024

türkiyede Suriyeli mültecilere okul mu inşa edilecek

türkiyede Suriyeli mültecilere okul mu inşa edilecek

Avrupa’nın vereceği 3 milyar Euro ile Suriyeli göçmenler için yapılacak projeler tamamlandı. Bunlar arasında 6 ilde 70’e yakın okul inşası ve konteyner kentler kurulması da var.

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

Dora Plus Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Yazılım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dora Plus Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Yazılım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Bekir Akgül tarafından 100 bin TL sermaye ile 21 Ocak'ta Esenyurt, Büyük Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Rota Uluslararası Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rota Uluslararası Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Özdemir tarafından 20 bin TL sermaye ile 15 Ocak'ta Sarıyer, Tarabya Mahallesi, Küme Evleri Caddesi'nde kuruldu.

Rusya'dan Türk Akımı'na yeniden yeşil ışık!

Rus bakan Novak, Türk Akımı'nı Avrupa ve Türkiye'nin istemesi halinde gerçekleştirebileceklerini söyledi. Novak, "Avrupalı ve Türk partnerlerimiz nihai olarak projeye ilgi gösterirlerse biz bu projenin gerçekleştirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

ARC Milimetrik Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Reklam Tasarım Gıda Turizm Nakliyat San.ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

ARC Milimetrik Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Reklam Tasarım Gıda Turizm Nakliyat San.ve Tic.Ltd.Şti. Osman Çağrı Sağlam tarafından 500 bin TL sermaye ile 11 Ocak'ta Şişli, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Rusya, Türk Akımı görüşmelerine devam etmek istiyor!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerine devam etmek için hazır olduklarını bildirdi.

Suriyeli mülteciler için prefabrik ve konteyner evler inşa edilecek!

Avrupa'daki Suriyeli mültecilerin prefabrik ve konteyner evleri Türkiye'den gidecek. Suriye'de 2011 yılı Mart ayında başlayan ve bugün uluslararası krize dönüşen iç savaş, önlenemeyen mülteci akını nedeniyle Avrupa ülkelerini de kara kara düşündürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı'nı biz rafa kaldırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Akımı Projesi'nin Rusya tarafından durdurulduğu haberleri çıkıyor. Tam aksine proje taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle tarafımızdan rafa kaldırıldı" dedi.

Türk Akımı Projesi durduruldu!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı projesinin durdurulduğunu açıkladı. Novak, Akkuyu Nükleer santrali ile ilgili görüşmelerin ise süreceğini açıkladı.

Aleksey Miller: Türk Akımı görüşmeleri durduruldu!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, bir soru üzerine, "Türk Akımı için ilk önce Türkiye'nin bize başvurması gerek. Tabii eğer bu projeyle ilgileniyorsa. Ancak şu ana kadar bize böyle bir teklifle gelmedi" dedi.

Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durmayacak!

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.

Amasya Ferhat Tüneli yapım sözleşmesi imzalandı!

Ferhat Tüneli yapım ihalesini kazanan Özce İnşaat ile Amasya Belediyesi arasında imzalanan sözleşme ile Ferhat Tüneli Projesi hayata geçiyor.

Türk akımı projesi askıya mı alınacak?

SETA Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Rusya ile sorunun derinleşmesi durumunda, Akkuyu nükleer santrali ve Türk akımı gibi uzun vadeli projeleri askıya alması da ihtimal dahilinde bulunmuyor." dedi.

türkiyede Suriyeli mültecilere okul mu inşa edilecek Haberi

türkiyede Suriyeli mültecilere okul mu inşa edilecek

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun 7 Mart’ta Brüksel’de katılacağı Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesine, Türkiye’nin göçmenlerle ilgili projeleri sunulacak.

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler için AB’nin ayıracağı 3 milyar Euro’luk kaynağın üçte ikisinin yatırım projelerine, üçte birinin de cari maliyelere ayrılması planlandı. Bu projeler kalem kalem şöyle:


120 SAĞLIK TESİSİ

Yatırım projeleri ile 6 ilde 70’e yakın okul inşası planlanıyor. AFAD’dan edinilen bilgiye göre, kapasitesi 50 bini bulacak bu okullarda Suriyeli öğretmenler görev yapacak. Okulda Türkçe ve Arapça eğitim verilecek. 


Eğitim ve sağlık tesisleri Suriyelilerin yoğun bulunduğu şehirlerde olacak. 120 sağlık tesisi kurulacak. Tesislerde hem Suriyeli hem de Türk doktor ve hemşireler görev yapacak.


İçme suyu, atık su şebekesi ve arıtma tesislerinin kurulması da projeler içerisinde yer alacak.


KONTEYNER KENT

Çadırlarla kurulan 25 bin kapasiteli üç AFAD barınma merkezi,...