28 / 04 / 2024

türkiyede yazlık kullanma oranı

türkiyede yazlık kullanma oranı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ''Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması- 2013'' hazırladı. Buna göre Türkiye'de yazlık, köy evi, yayla evi gibi konutlarda yaşayanların oranı yüzde 20.

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Yazlık evini izinsiz kiraya verenlere 500 bin TL'ye kadar ceza kesilecek...

Her 100 kişiden 15’i, yatırım amaçlı yazlık almak istiyor!

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet’in yazlık ev sahipliği ve kullanım tercihlerini masaya yatırdığı özel araştırma dosyasına göre, kullanıcıların yüzde 70’i yazlık kiralamak yerine satın almayı tercih ettiğini, yüzde 15’i ise yatırım amaçlı düşündüğünü belirtiyor.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu? İşte il il yazlık ve dubleks ev fiyatları...

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

Yazlık fiyatlarında yaşanan rekor yükselişlerden cebi yanan tüketici, gelecek yaz için arayışlarına başladı. En çok kiralık yazlığın Çeşme'de, satılığın ise Ayvalık'ta arandığı belirlendi. 

Ahu Aysal'ın yazlık satışında pay tartışması!

Geçtiğimiz aylarda Bodrum'daki yazlığını satan Ahu Aysal, bu satıştan elde ettiği geliri kızları arasında paylaşmıştı. Fakat kızlarının yazlık satışındaki paylarından mutlu olmadıkları ortaya çıktı.

Pandemi yazlık konutlara ilgiyi katladı!

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiyle yazlık konutlara ilginin arttığını belirtti.

Ofisler yazlık evlere taşındı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte ofisler de yazlık evlere taşındı...

Hangi ilçelerde yazlık ev fiyatları uçtu?

Uzun zamandır Türkiye’nin gözde tatil mekanı olan Bodrum, yazlık ev piyasasında rasyonel olmayan bir artış sergiledi. EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki yzlık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı? İşte yazlıkta gözde bölgeler...

Türkiye'nin en gözde yazlık bölgeleri!

Evlere kapandığımız pandemi döneminde yazlık evlere talep arttı. Bodrum'dan Şile'ye, Kemer'den Güre'ye kadar birçok ilçede fiyatlar koronanın etkisiyle değişti...

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pandemi yazlık bölgelerde konut fiyatlarını 5'e katladı!

Tüm dünyayı derinden etkileyen pandemi döneminde, yazlık bölgelerde konut fiyatları 5'e katlandı...

Kiralık yazlık fiyatları dudak uçuklattı!

Kovid-19 salgını ve tam kapanma kararı yazlık bölgelere göçü artırdı. Çeşme’den Fethiye’ye kadar olan sahil kısımlarında kiralık yazlık talebi de katlandı. Sezonluk yazlık fiyatları 750 bin TL'ye kadar ulaştı...

türkiyede yazlık kullanma oranı Haberi

türkiyede yazlık kullanma oranı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ''Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması- 2013'' hazırladı. İlki 2006'da, ikincisi 2011'de yapılan araştırmalar, Türkiye'deki aile yapısını, bireylerin aile ortamındaki yaşam biçimlerini ve aile hayatına ilişkin değer yargılarını tespit etmek amacıyla düzenlendi. Bakanlıkça hazırlanan son çalışmayla ise bu iki araştırma karşılaştırıldı.


Bu çalışma raporuna göre, Türkiye'de hanede yaşayan kişilerin sayısı ortalama 3,6 kişi olarak belirlendi. Hanehalkı büyüklüğünün en fazla olduğu bölgeler Güneydoğu Anadolu, Ortadoğu Anadolu ve Kuzeydoğu Anadolu olarak tespit edildi. 


Ülke genelinde hanelerin yüzde 70'inin çekirdek ailelerden, yüzde 18'inin dağılmış ailelerden, yüzde 12'sinin ise geniş ailelerden oluştuğu belirlenirken, Türkiye'de hanelerin yarıya yakınının apartman dairesinde oturduğu ortaya çıktı.


Rapora göre, Türkiye'deki hanelerin yüzde 26'sı kiracı, yüzde 61'inde ise oturulan konut aile fertlerinden birine ait....