22 / 12 / 2024

türkiyede yıkılacak kaç konut var

türkiyede yıkılacak kaç konut var

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz Türkiye'de 6.5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağını, çok önemli ve sıkıntılı bir süreç olduğunu vurguladı...

İstanbul Boğazı'ndaki hangi binalar yıkılacak? Bu bölgede evi olanlar dikkat! 

İBB Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü'nün 18 Kasım 2024 tarihinde yapacağı “yıkım ihalesi” Sarıyer'de tedirginliğe neden oldu. Peki İstanbul Boğazı'ndaki hangi binalar yıkılacak?

İstanbul'da kendiliğinden yıkılacak bina sayısı açıklandı! Rakamı duyanlar inanamadı!

Büyük Marmara Depreminin vuracağı mega kent İstanbul için son günlerde peş peşe uyarılar gelirken şehirde 7 ve üzeri depremde yıkılacak olan bina sayısı ise on binlerle ifade ediliyor. 

Bakanlık yetkililerinden dönüşüm açıklaması: İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var!

İstanbul Bahçelievler’de çöken bina, megakentin deprem riskini yeniden gündeme getirdi. Bakanlık yetkilileri "İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var" dedi. İşte ayrıntılar...

1941 yılında Kadıköy imar hazırlığı! Dükkanlar yıkılacak, Moda yolu baştan yapılacak!

1941 yılında, Kadıköy imar planına yönelik çalışmalar kapsamında dükkanlar yıkılacak ve Moda yolunun tadilatı yapılacakmış.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

Osmaniye'de 10 bin ağır hasarlı bina 3 ayda yıkılacak!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından Osmaniye'de depremden etkilenen 10 bin ağır hasarlı bina 90 günde yıkılacak. 

Malatya'da yıkık ve acil yıkılacak toplam 6 bin 442 yapının enkazı kaldırıldı!

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerde yıkılan ve acil yıkılacak 6 bin 586 binadan 6 bin 442'sinin enkazının kaldırıldığı belirtildi.

Emekli maaşı zammının bütçeye yükü ne kadar olacak? İşte yapılan açıklamada yer alan o rakam...

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından ortaya koyulan etki analiz raporunda; hükümetin en düşük emekli aylığı tutarını 5 bin 500 Türk Lirası'ndan 7 bin 500 Türk Lirası'na çıkarmasının bütçeye yükü 120,8 milyar Türk Lirası olacağı açıklandı.. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin maliyeti oldukça ağır. Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

türkiyede yıkılacak kaç konut var Haberi

türkiyede yıkılacak kaç konut var


Mevcut deprem yönetmeliğinin 7. bölümündeki yönteme göre yapılırsa binaların tespiti 300 yıl falan sürüyor. Başka bir yöntem bulunması gerekiyordu. Bunun için daha az balalı sonuç verme olasılığı olan, işlemi hızlandıran, maliyeti düşüren riskli bina tespit esasları yöntemi ortaya çıktı. Deprem yönetmeliği betonarme, çelik, yığma her türlü bina için geçerli. Buna karşılık riskli bina tespit esaslarının nispeten daha yaklaşık ve basit bir yöntem olduğu için sınırlı bir geçerlilik alanı var" dedi. 


"SORUNLU BİNANIN ÇOK OLDUĞU YERDE TOPTAN DÖNÜŞÜM OLMALI" 


Genel olarak sorunsuz ama bunların ortasında sorunlu bir bina varsa orada ekonomik olduğu sürece güçlendirmenin düşünülebileceğini söyleyen İlki, yapısal ve sosyal olarak çok kötü binaların, yapılaşmanın, planlamanın kötü olduğu, teknik olarak güçlendirmenin çok zor olduğu, güçlendirmenin anlamının olmadığı alanlarda toplan dönüştürmenin yapılmasının daha...