30 / 04 / 2024

türkiyedeki çevreci havalimanları

türkiyedeki çevreci havalimanları

Ankara Esenboğa Havalimanı, iklim değişikliğinin başlıca nedenleri arasında yer alan karbon salımlarını nötralize ederek Türkiye'de bu seviyeye yükselen ilk havalimanı oldu. Esenboğa, böylece dünyanın en çevreci 17 havalimanı arasına girdi.

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Almanya havalimanlarına binlerce Türk işçi alınıyor! Onay geldi, başvurular başlıyor! İşte şartlar

Almanya havalimanlarındaki personel sorunun önüne geçebilmek için Türk işçi alımları yapılacağı duyuruldu. Gelen onayın ardından başvuru süreci başladı. Milyonlarca kişi şartları merak edip araştırılıyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Kaç kişilik alım olacak?

TAV Havalimanları Türkiye'nin en saygın şirketi seçildi!

TAV Havalimanları, Institutional Investor tarafından düzenlenen EMEA 2018 anketinin sonuçlarına göre Türkiye'nin en saygın şirketi oldu. Ankete göre, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de "Türkiye'nin en iyi CEO"su seçildi.

Türkiye'deki havalimanlarının Avrupa'daki yükselişi sürüyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türkiye'deki havalimanlarının, Avrupa listelerindeki yükselişi yılın ilk çeyreğinde de devam etti." diye açıklama yaptı. 

Türkiye'de havalimanları ve üniversite sayısı 2 katına çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de havalimanları ve üniversite sayısı 2 katına, bölünmüş yollar 3 katına, ihracat rakamı 5 katına çıkmışsa, Türkiye fabrikası artık çalışıyor demektir" dedi.

Türkiye İMSAD çevreci yaklaşımlarını AB standartlarına çevirdi!

Türkiye’de ilk kez, Türkiye İMSAD organizasyonuyla gerçekleştirilen SBE Konferansları serisinin İstanbul ayağı SBE16 İSTANBUL, Türkiye İMSAD’ın büyük çevreci vaadi ile başladı.

TAV Havalimanları Türkiye'nin en iyi şirketi seçildi!

Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları, Avrupa Yatırımcı İlişkileri Anketi'nde yatırımcı ilişkileri alanında Türkiye'nin en iyi şirketi oldu. Ankette, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de "Türkiye'nin en iyi CEO"su gösterildi

İşte dünyadaki en çevreci havalimanları!

TAV İzmir Genel Müdürü F. Erkan Balcı, İç Hatlar Terminali'nin kendi ölçeğindeki bir tesisten yüzde 20 daha az enerji tükettiğini, karbon gazında üçte bir oranında azalma sağlandığını vurguladı.

BURFAŞ'ın Green Restaurant projesi Hüdavendigar Park'ta yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ, kullandığı enerjisini üreten ve atıklarını çevreye zarar vermeden geri dönüştürebilen çevreci bir restoranı Bursa'ya kazandırmak için düğmeye bastı.

Pina Yarımadası'nda yeni inşaat çalışmalarına başlandı!

Muğla’daki Güllük Körfezi’nde bulunan Pina Yarımadasında bir inşaat daha başladı. Halep çamlarının bulunduğu Pina Yarımadasındaki ilk otel inşaatı başladığında bir çok sivil toplum örgütü ve çevreci tepki göstermişti..

İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyona ulaştı!

TUROB Başkanı Bayındır: "İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyon gibi çok ciddi bir sayıya ulaştı. Bu potansiyelin turizm sektörü açısından avantaja çevrilmesi için tüm kesimlerin katılacağı ortak kampanya yapılmalı"

Havalimanı yolcu trafiği yüzde 13,2 arttı!

Bakan Lütfi Elvan, Türkiye genelinde havalimanlarından 2014 yılında hizmet alan havayolu yolcu sayısının 166 milyonu, uçak trafiğinin ise 1,6 milyonu geçerek havacılıkta tüm zamanların rekorunun kırıldığını bildirdi.

türkiyedeki çevreci havalimanları Haberi

türkiyedeki çevreci havalimanları


Ankara Esenboğa Havalimanı, iklim değişikliğinin başlıca nedenleri arasında yer alan karbon salımlarını nötralize ederek Türkiye'de bu seviyeye yükselen ilk havalimanı oldu. Esenboğa, böylece dünyanın en çevreci 17 havalimanı arasına girdi. 


TAV, havalimanı işletmecilerinin çatı örgütü ACI Europe tarafından hayata geçirilen Havalimanı Karbon Akreditasyonu Programı'nda 2009'dan bu yana aktif şekilde yer alıyor. Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes'le programa katılan TAV, Tunus'ta işlettiği Enfidha ile Afrika kıtasında sertifikasyon alan ilk havalimanı işletmecisi oldu. 


Geçen yıl 10 milyon 928 bin yolcuya hizmet veren Esenboğa Havalimanı, yolcu konforundan ödün vermeksizin enerjiyi verimli kullanmak üzere bir dizi uygulamayı hayata geçirdi. Otomatik aydınlatma kontrolü, LED aydınlatma kullanımı, doğalgazdan elektrik, ısıtma ve soğutma enerjisi üreten trijenerasyon tesisi bu uygulamalar arasında bulunuyor. 


Esenboğa, bağımsız denetimden geçen...