03 / 05 / 2024

türkiyedeki islami oteller

türkiyedeki islami oteller

Türkiye'de kendisini "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimlerle tanıtan otel sayısı 75'e ulaştı. Otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada yer alıyor.

Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı! Nedeni şaşırttı!

Holllanda'nın başkenti Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı. Belediye Meclisi, “Dengeli Turizm Yönetmeliği” uyarınca, tüm şehri oteller için “yasak bölge” ilan etti.

İzmir'de iş dünyası seferber oldu! Oteller kapılarını depremzedelere açtı!

İş dünyası İzmir'deki depremin yaralarını el birliği ile sarmak için harekete geçti. Sanayici, kamunun kriz yönetimine destek vereceğini belirtirken, oteller kapılarını evini kaybeden vatandaşlara açtı.

Moody's: Türk İslami bankacılık sektörü hızlı büyümeye hazır!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk İslami bankacılığının yavaş başlangıç sonrasında hızlı büyümeye hazır olduğunu açıkladı.

Türkiye'de oteller değerleniyor!

Turizmdeki toparlanma otellerin piyasa değerlerine de yansıdı. Otel yapıları ile ilgili hazırlanan değerleme raporlarında geçtiğimiz yıla göre yüksek artışlar göze çarpıyor...

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.

Andrew Parmley: Türkiye İslami Finans sektörüyle büyüyecek!

Londra Finans Merkezi Başkanı Andrew Parmley, Türkiye ve İslami Finans hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte o yazı..

Avrasya Tüneli'nin ardından Tarihi Yarımada’daki oteller harekete geçti!

AVRASYA Tüneli’nin açılmasından sonra Anadolu yakası otelleri daha fazla turist ağırlamaya hazırlanırken, Avrasya Tüneli’nin Avrupa yakasındaki çıkış noktasına yakın olan Tarihi Yarımada’daki oteller de harekete geçti.

Marmaris'teki apart oteller rezidansa dönüştürülüyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm mevsiminin kötü geçmesinin ardından apart oteller, rezidansa dönüştürülmeye başlandı.

Dosso Dossi Downtown, En iyi dekore edilen otel seçildi!

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, Türkiye'deki oteller arasında gerçekleştirdiği değerlendirmede Dosso Dossi Downtown, Türkiye'nin "En iyi dekore edilen oteli" seçildi.

Europen Property Awards'tan Dosso Dossi Hotel'e ödül!

Europen Property Awards'ın (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri), Türkiye'deki oteller arasında gerçekleştirdiği değerlendirmede Dosso Dossi Downtown, Türkiye'nin "en iyi dekore edilen oteli" seçildi.

Akçakoca'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bayram tatilinde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle 25 bin olan nüfuslarının 130 binler seviyesine yaklaştığını belirterek, " Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" dedi.

Titanic oteller zinciri Berlin'de yeni otel açtı!

Türkiye’de 20 yılın üzerinde bir geçmişe sahip olan Titanic oteller zinciri, Avrupa’yı gözüne kestirdi. Berlin’in tarihi semtlerinden birinde, eski Devlet Operası binasına 208 odalı, 5 yıldızlı yeni bir Titanic oteli açıldı

Türkiye'deki oteller yatırım teşviğinden yararlanacak!

Türkiye'nin cari açığı azaltmadaki en önemli enstrümanlarından biri olan turizmde kapasitenin ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yatırımlar devlet tarafından teşvik edilecek.

türkiyedeki islami oteller Haberi

türkiyedeki islami oteller

'İslami otel' sayısı 75'e ulaştı


Türkiye'de kendilerini "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimlerle tanıtan 75 tesis bulunuyor


Türkiye'de kendisini "İslami otel", "tesettür oteli", "muhafazakar tatil" ve "helal turizm" gibi isimlerle tanıtan otel sayısı 75'e ulaştı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, otellerin bölgelere göre dağılımında Yalova ve Alanya dokuzar tesisle ilk sırada yer alıyor. Daha önce belli bölgelerle sınırlı olan tesisler talebe orantılı olarak son iki yılda Türkiye'nin diğer bölgelerine de yayıldı.


Öncelikle Antalya, Alanya, Aydın ve Çeşme civarında açılan tesisler artık İstanbul'un yanı sıra Balıkesir, Yalova, Düzce, Sakarya ve Kocaeli'de de hizmet veriyor.

"Helal turizm sertifikasına" sahip tesislerin müşterilerinin büyük bir kısmını da yerli turistler oluşturuyor. Verilere göre, son dönemde Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa...