16 / 05 / 2024

türkiyedeki Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları nelerdir

türkiyedeki Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları nelerdir

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanıyor. 2013 yıl sonu verileri ile Türkiye'de kaç tane korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı vardır?

Türk ürünleri için kritik adım! Yüzde 1,5'tan yüzde 10'a yükseltildi

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın, genel ihracattaki payının yüzde 10'a çıkarılması hedefiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Türk ürünlerinin ve markalarının dünyaya tanıtılmasında gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bitcoin'e Biden rüzgarı! Fiyatı 42 bin doları aştı

ABD Başkanı Joe Biden'ın tüketicinin korunması, finansal istikrar ile ulusal güvenliğin sağlanması amacıyla 5 gün önce imzaladığı kripto para kararnamesi Bitcoin'i piyasada adeta uçurdu.

Tüketiciyi koruyacak 'koruma zırhı' modeli yolda!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tüketicinin korunmasına yönelik düzenleme ihtiyaçlarının incelendiği toplantı gerçekleşti. Toplantıda, gayrimenkul alım sözleşmelerinin noterde yapılmasından tatil vaat edilenlere, telefon, internet aboneliğine kadar  bir çok konu değerlendirildi.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüketiciyi yanıltana ağır ceza!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında uygun görülen para cezaları yeni yılda artırıldı. Konut satışından aldatıcı reklamlara kadar birçok alanda yapılan düzenlemeyle tüketiciler korunacak.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüketici Kanunu idari para cezaları 2019!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci maddesine göre 2019'da uygulanacak idari para cezaları tespit edildi. Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Tüketici kanunu idari para cezaları uzlaşma yönetmeliği!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Uygulanan İdari Para Cezalarına İlişkin Uzlaşma Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Çorum İskilip'te arkeolojik sit alanı ilan edildi!

İskilip Kuz Köy ve Harun Köy arası Kızlan mevkiinde bulunan tarihi alanda tamamlanan araştırmalar sonucunda; 23.000 metrekare alan Arkeolojik Sit Alanı ilan edilerek Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Mirası olarak tescillendi.

Tüketici mahkemesi dilekçe örneği!

Tüketiciler, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine bir dilekçe ile başvurabiliyor. İşte tüketici mahkemesi dilekçe örneği..

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

22 Mayıs 2015 tarihinde yayınlanan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’a dayanılarak hazırlanan, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22.11.2015 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunuyor.

Tapuda sit alanı şerhi varsa ne olur?

Sit alanı ilan edilen taşınmaz malların tapu kütüğüne "Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır. Tarih – Yevmiye" şeklinde şerh düşülüyor. Peki, tapuda sit alanı şerhi varsa ne olur?

türkiyedeki Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları nelerdir Haberi

türkiyedeki Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları nelerdir

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı istatistiği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan, o eseri meydana getiren toplumun toplumsal, kültürel, ekonomik, siyasal, bilimsel ya da estetik niteliklerinin belgesi olan yer üstünde, yer altında veya su altındaki korunması gerekli taşınmaz varlıklarına deniyor.


Söz konusu kültür varlıkları, Bakanlıkça ya da Bakanlıkça gerektiğinde diğer ilgili kurum ve kuruluşların uzmanlarından veya Vakıflar Genel Müdürlüğünün kendi uzmanlarından iki kişiden az olmamak üzere kurulacak ekibi tarafından tespit ediliyor.


Tespit çalışmalarını yapmak üzere; Genel Müdürlük, Koruma Bölge Kurulu Müdürlükleri veya Müze Müdürlüklerince Bakanlığın imkânları, mevsim ve arazi şartları, konunun önemi, kamusal yararı, tarih sırası ve çalışmayı yapacak tespit ekibinin durumu gözetilerek hazırlanan ve güncelleştirilen programı uygulanıyor.


Korunması gerekli...