25 / 11 / 2024

türkiyedeki riskli bina sayısı kaç

türkiyedeki riskli bina sayısı kaç

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Koç, Türkiye genelinde 13 binden fazla bina, 60 binden fazla bağımsız bölümün riskli yapı olduğunu belirtti....

Türkiye'de kentsel dönüşüm çıkmazı: Dar gelirliler mali yük sebebiyle riskli binalarda oturuyor!

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Köy Kanunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "Dar gelirliler mali yük ile riskli bina arasında tercihini riskli binada oturmaktan yana yaptı" dedi. İşte Zeybek'in o açıklaması...

Başakşehir'de 15 yılda büyük dönüşüm! Riskli bina stoku yüzde 50'den 12'ye geriledi!

Başakşehir Belediyesi, yerinde yenileme çalışmalarına yoğun mesai harcıyor. Titizlikle sürdürülen yerinde yenileme çalışmalarıyla riskli bina stoku oranı yüzde 50’den yüzde 12’ye indirildi. 

Fethi Açıkel: 11 yılda İstanbul'daki 800 bin riskli binadan sadece 84 bini dönüştü!

Büyük depremin beklendiği İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları Meclis gündeminde konuşuldu. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, riskli bina sayısı ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başakşehir'deki riskli binaların oranı yüzde 50'den 13'e düştü!

Başakşehir Belediyesi tarafından 3 mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, 2009 yılından bu yana yürütülen çalışmalarla riskli bina oranı yüzde 50'den 13'e düştü.

Başakşehir'deki riskli bina stoku yüzde 13'e indi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarını da sürdürüyor. Yapılan çalışmalarla ilçedeki riskli bina stoku yüzde 13'e indi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda inşaatı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde yaptığı açıklamada 5 yılda İstanbul'da riskli bina bırakmayacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Trabzon'da 446 riskli bina bulunuyor!

Sel ve heyelan tehdidi ile karşı karşıya olan Trabzon'da riskli 446 bina bulunuyor. Bölge sakinleri riskli binalardan güvenli yapılara geçeceği günü bekliyor.

İstanbul'daki 77 bin yapı riskli!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin gerçekleştirdiği 9. Türkiye Deprem Mühendisliği Konferansı kapsamında İstanbul’da bulunan yapıların depreme dayanıklılığı gündeme taşındı. Peki Türkiye'de kaç riskli bina var? Bu binaların kaçı İstanbul'da? İşte ayrıntılar...

türkiyedeki riskli bina sayısı kaç Haberi

türkiyedeki riskli bina sayısı kaç


Türkiye genelinde 13 binden fazla bina, 60 binden fazla bağımsız bölümün riskli yapı olduğu belirtildi. Afyonkarahisar'da ise iki tane riskli alan bulunuyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Afyon Korel Termal Otelde düzenlenen ‘Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’nda konuşan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Koç, Kentsel Dönüşüm Yasasıyla deprem veya afet sonrasında yara sarmayı değil, deprem ve afet olmadan yara almamayı hedeflediklerini söyledi. Koç, 6306 sayılı ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’ kapsamında Türkiye genelinde yapılan çalışmaları anlattı. Kentlerde daha dayanıklı ve sosyal donatıları yüksek yaşam alanları oluşturmak istediklerini ifade eden Koç, kanunun ana eksenin afet riskinin ortadan kaldırılması olduğunu anlattı. Koç, kentsel dönüşümün kaçak, ruhsatsız, yapımı ve projelendirilmesi aşamasında hiçbir mühendislik hizmeti almamış yapılarda uygulandığını dile...