03 / 05 / 2024

Türkiyedeki tapular

Türkiyedeki tapular

Yatırım için alınan gayrimenkullerin tapularındaki sorunlar vatandaşa zarar ettiriyor. Uzmanlar, Türkiye'deki tapuların yüzde 70'inin defolu olduğunu söylüyor.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

İlk evim arsa tapuları ne zaman verilecek? TOKİ’den yanıt geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İlk Evim İlk Arsam kampanyasında kuralar çekildi ve hak sahipleri belirlendi. TOKİ’den arsa almaya hak kazanan vatandaşlar tapuların ne zaman verileceği ile ilgili araştırmalar yaparken, TOKİ’den yanıt geldi...

Antalyalılara müjde!  Kentsel dönüşüm projesinde erken ödeme yapanlara tapuları teslim ediliyor!

Antalya, Korkuteli Belediye Başkanı Arasta projesi Kentsel dönüşüm projesini yapan BY Güzel İnşaat ve hak sahiplerine törenle tapuları teslim etti.

Sultangazi'de tapular dağıtıldı!

Sultangazi Belediyesi tarafından, imar uygulamasıyla tapu sorunu çözülen Yayla Mahallesi'ndeki yerlerin tapuları ev sahiplerine teslim edildi. Törende, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun konuşma yaptı...

Sancaktepe’de vatandaşlar tapularına kavuştu!

Sancaktepe Belediyesi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalarla ilçede tapu sorunları çözülen 33 kişiye düzenlenen törenle tapularını teslim etti.

Kepezaltı Santral'in tapuları dağıtılacak!

Antalya Kepez Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 123 projesini açıkladı. Tütüncü, ''Kepezaltı Santral'in tapularını dağıtacağız'' dedi.

İzmit Sarıcalar’da tapular dağıtılıyor!

İzmit Sarıcalar’daki şuyulandırma çalışması tamamlandı.İzmit Belediyesi yetkilileri, 802 hak sahibine tapularının dağıtılmaya başlandığını müjdeledi.

Sarıyer'de 22 hak sahibi tapularına kavuştu!

Sarıyer İstinye Mahallesi 388 ada 44 parselde binaları bulunan ancak 30 yıldır mülkiyet sorunları çözülemeyen 22 hak sahibine, düzenlenen törenle tapuları verildi...

Kepez'de sanayi esnafına tapular dağıtıldı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mülkiyet sorunları çözülen, plan revizyonları ile kat kat değer kazanan sanayinin 48 hak sahibi esnafına tapular teslim edildi. 

Beykoz Çengeldere'de tapu sevinci!

Beykoz Çengeldere Mahallesi’nde 2/B tapusunu almaya hak kazanan 140 ilçe sakini düzenlenen törenle tapularına kavuştu

Beykoz Baklacı’da tapu sevinci!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Baklacı Mahallesi’nde 2/B tapusunu almaya hak kazanan 100 ilçe sakini için düzenlenen törende tapuları bizzat teslim etti.

Menderes Türel Çalkaya’da tapular için tarih verdi!

Antalya’nın 30 yıllık kanayan yaralarından biri olan Çalkaya’daki tapu şerhlerinin kaldırılmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalara değinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölge sakinlerinin ay yıldızlı tapularını ne zaman alacaklarını söyledi.

Türkiyedeki tapular Haberi

Türkiyedeki tapular

Gayrimenkul alacak vatandaşların pek çogu; plansız şehirleşme, belediyelerin organizasyon problemi, miras ve tanm hukukundaki son uygulamalar nedeniyle defolu tapu sahibi oluyor. 



Bir evi ya da arsayı sann almak isteyen vatandaş, tapuya düşülen 'şufa hakkı,' 'üst hakkı,' 'eklenti,' 'konkordato' gibi şerhlerin ne anlama geldiğini bilmeden satın alma işlemi yapabiliyor. Uzmanlar ise Türkiye'de her 10 tapudan 7'sinde 'riskli yapı,' 'vakıf serhi,' 'komşu parsele tecavüz) 'sit alanı şerhi) 'müşterek methal ve ortak kullanım alanı' gibi açıklamalar olduğunu fakat vatandaşların bu notlara dikkat etmedikleri için yatırımlarında zarar ettiğini belirtiyor.


10 KİŞİDEN 6'SI TAPU DEVRİNDE SORUN YAŞIYOR 

Vatandaşların yüzde 60'ı ise tapu devri sırasında çeşidi sorunlarla karşılaşıyor. Gayrimenkulünü satmak isteyen vatandaşların satiş sırasında detaylar yüzünden sorun yaşadığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Örneğin tarım parsellerinin...