04 / 05 / 2024

türkiyedeki yabancı fonlar

türkiyedeki yabancı fonlar

Yabancı fonlar, AVM’lerde uzayan geri dönüşler nedeniyle rotayı öğrenci yurtlarına kaydırdı. Üniversitelerde kalan öğrencilerin sadece yüzde 10’unun yurtlarda kalması öğrenci evlerine olan yatırım talebini arttıracağı belirtiliyor.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Yabancıların Türkiye’den gayrimenkul alma sebeplerinin başında yatırım geliyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), AGS Global firması ile beraber yaptığı araştırmayla yabancı yatırımcıları masaya yatırdı.  

Türkiye 2020'de yabancıya konut satışında ilk 10'da!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde görülse de, Türkiye yabancıya gayrimenkul satışında rekor kırdı.  

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Yabancıların arsa alımı kolaylaşacak!

Türkiye yabancılara gayrimenkul satışında 2019 yılda 67 bin 322’yle son 10 yılın en yüksek rakamına ulaştı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Türk vatandaşlarının ve yabancıların taşınmaz edinmelerini bu yıl daha da kolaylaştırıyor...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırdı!

Son yıllarda Türkiye'de yabancıya konut satışları yükselme kaydetmişti. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  açıkladığı verilere göre; Nisan ayında yabancıya konut satışında rekor kırıldı. 

türkiyedeki yabancı fonlar Haberi

türkiyedeki yabancı fonlar

Gayrimenkulde trendler öğrenci evlerine kayıyor. Bundan 10-15 yıl önce yabancı yatırımcıların Türkiye’de en fazla ilgi gösterdiği alanların başında alışveriş merkezi yatırımları gelirken bu yatırımların yerini öğrenci evleri almaya başladı. Geri dönüş sürelerinin çok kısa olması ve alanda boşluk olması fonların ve yatırımcıların öğrenci evlerine kaymasında etkili oluyor. Nurol GYO Genel Müdür Samim Hatipoğlu, artık alışveriş merkezi alanında yapılacak çok bir şey kalmadığını belirterek, “Bu nedenle öğrenci evleri yeni yatırım alanı olarak öne çıkıyor. Bunu gören kurumsal yatırımcılarda şu anda yatırımlarını bu alana kaydırıyorlar. Geri dönüş sürelerinin 8 ila 10 yıl olması da bu alanı cazip yapıyor. Çünkü geri dönüş süreleri AVM’de 14-15, ofislerde 18, konutta 20 yıl olunca buna doğru bir kayış oldu” dedi.


Hem ihtiyaç olması hem de yatırımcının...