19 / 07 / 2024

türkiye\'den yunanistan.\'a kaçak nasıl gidilir

türkiye\'den yunanistan.\'a kaçak nasıl gidilir

Yunanistan, sıfır noktada kaçak göçmenlerle mücadele için Yunanistan-Türkiye kara sınırının 12 kilometresine tel/çit çekmeye başladı

Ünlü ekonomist Türkiye’den ev de arsa da almayın dedi

Merkez Bankası tarafından açıkladığı rakamlara göre konut fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 48,42 arttı. Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, rakamların açıklanmasının ardından, Türkiye’den konut ve arsa almayı önermediğini belirtti.

Türkiye’den yurt dışına yapılan gayrimenkul yatırımları rekora koşuyor! 

Yurtdışına Türkiye’den yapılan doğrudan yatırımlarda 2024 Ocak-Nisan döneminde hizmetler sektörünün ağırlığı yüzde 72,1’e çıkarken, yatırımların yüzde 41’inin gayrimenkul için giden tutarlardan meydana geldiği görüldü. İşte o rakamlar...

Dünyanın en zengin insanları belli oldu! Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesinin güncel halini açıkladı. ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile  birinci sıradakini kaybederken, Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor.

Yabancılar Türkiye'den artık niçin konut almıyor? İşte yanıtı...

Kripto fenomeni Murat Ali Calman yabancıların Türkiye'den artık neden konut satın almadığını açıkladı. Peki yerli yatırımcılar neden yurt dışından konut alıyor? Yabancılar niçin yurt içinden konut kiralıyor? İşte nedenleri...

Dünyanın en pahalı semtleri açıklandı! Türkiye'den bir yer listede yer buldu...

Time Out Dergisi, "Dünyanın en havalı semtleri" listesini açıkladı. Türkiye'den bir semt, derginin yer listesinde yer buldu. İşte haberin ayrıntıları...    

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Türkiye’den Romanya’ya doğal gaz ihracatı!

Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke anlaşmaya vardı. Açıklama, BOTAŞ tarafından yapıldı.

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlara göre, Türkiye'den ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 arttı, 14 milyon 890 bin 518 dolara ulaştı.

Türkiye'de satışa çıkan ilk teleskopik portre lensli akıllı telefon: Tecno Phantom X2 Pro!

Teleskopik portre lens, 12GB RAM, 256GB depolama ve 120Hz AMOLED ekran gibi özellikleriyle dikkat çeken Tecno Phantom X2 Pro, Türkiye'de satışa sunuldu!

O ilimizde Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya veriliyor! Bu fırsat kaçmaz!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait bina ve arsalar kiraya verilecek. İhale ve Teklif Açma Tarihi 14.03.2023 saat 14.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

türkiye\'den yunanistan.\'a kaçak nasıl gidilir Haberi

türkiye\'den yunanistan.\'a kaçak nasıl gidilir

Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarında iş makinaları ile kazı ve beton atma çalışmalarına başlayan Yunanistan, tel/çit işlemleri içinde işlemlerine devam ediyor. Edirne Valisi Gökhan Sözer, Yunanistan'ın pratikte çok da faydalı olmayan fiziki engel için çalışmalara başladığını söyledi. Kaçakların geçişinin sadece fiziki engelle önlenemeyeceğini ifade eden Vali Sözer, şunları kaydetti:


Edirne'nin Yunanistan'la 190 kilometre Meriç Nehri hududu ve 13 kilometrede Karaağaç bölgesinde kara hududu vardır. Kara hududundan geçmenin daha kolay olduğunu düşünen kaçaklar daha çok kara hududunu yani Karaağaç'ı kullanmakla beraber Meriç Irmağı'ndan da Yunanistan'a geçmek istemektedirler.

    

Türkiye ve Edirne kaçak göçmenlerle, ciddi bir mücadele içerisindedir. Ancak Yunanistan, Karaağaç bölgesindeki kara hududuna tel/çit fiziki engel yaparak bu göçü engelleyeceğini iddia etmektedir. Yunanistan egemen bir ülkedir, topraklarında ne yapacağına karışamayız ama sorunun çözümü Karaağaç bölgesinde tel/çit...