07 / 07 / 2024

türkiyenin ekonomik durumu

türkiyenin ekonomik durumu

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün önemli markalarını aynı çatı altında toplayan TİMDER; kurulduğu 1988 yılından beri eğitim, kültür ve mesleki alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlere ‘Ekonomi Sohbetleri’ ile devam ediyor.

Türkiye altın rezervinde dünyada kaçıncı sırada yer alıyor?

Son zamanda art arda rekorlar kıran altın, özellikle Türk halkı tarafından güvenli liman olarak görülmeye devam ediyor. Buna göre, sadece parasını korumak isteyenler halk değil ülkeler de altın rezervlerini fazlalaştıracak ekonomik krizlere karşı kendilerini güvence altına almaktalar.

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

OECD'nin en hızlı büyüyen ikinci ülkesi Türkiye oldu!

Yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,8'lik büyüme kaydeden Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü ülke olma başarısını gösterdi.

Deprem nedeniyle Türkiye ekonomik krize girer mi? İşte yanıtı!

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve yüzyılın en büyük facialarından biri olduğu bildirilen depremlerin ardından, “Türkiye ekonomisi krize girer mi?” sorusu da akıllara geldi. Peki şu an itibarıyla can kayıplarının 7 bini, yaralı sayısının ise 40 bini aştığı bu felaketin ardından Türkiye ekonomi

Tüm ülkelerin vatandaşlarını sevindirecek haber! Doğal gaz fiyatlarında büyük düşüş!

Avrupa genelinde kış aylarına rağmen hava şartlarının beklenenden daha ılıman geçmesi ve doğalgaz depolarındaki doluluk oranları, gaz fiyatlarında rahatlama sağladı. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da tüm ekonomik dengeleri değiştiren doğal gaz fiyatlarının son 5 ayda yüzde 83 gerilediği bildirildi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Ekonomist Özgür Demirtaş, iktidarın ekonomik felakete sebep olacak planını açıkladı

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, ülkenin bulunduğu ekonomik durumu yorumlarken bir çözüm önerisi de sundu. Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda enflasyona dayalı tahvilin büyük sıkıntı yaratacağını dile getirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket!

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul ve çevresinin 7.2 büyüklüğünde bir deprem tehdidi altında olduğunu söylüyor ve, “Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket. Bu felaket geldiğinde maalesef bağımsızlığımızı kaybedeceğiz" diyor.

Ekonomik İstikrar Paketi tüm kesimlere 'kalkan' oldu!

Kovid-19 önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi", esnaftan işverene, çalışandan emekliye kadar tüm kesimleri kucakladı.

Türkiye'nin ekonomik durumu 2003'e göre daha görkemli!

Japonya'da koalisyon hükümetinin ortağı Komeito Partisinin Genel Başkanı Yamaguchi, 2003 yılına göre Türkiye'nin ekonomik durumunun daha görkemli bir şekilde geliştiğini söyledi.

türkiyenin ekonomik durumu Haberi

türkiyenin ekonomik durumu

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün önemli markalarını aynı çatı altında toplayan TİMDER (Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği); kurulduğu 1988 yılından beri eğitim, kültür ve mesleki alanlarda gerçekleştirdiği faaliyetlere  ‘Ekonomi Sohbetleri’ ile devam ediyor.


Gazeteci Yazar Mehmet Uğur Civelek’in TİMDER üyeleri ile buluştuğu sohbette ‘Ülkemizin ekonomik durumu ve beklentiler’ konusu ele alındı. Civelek,  Türkiye ekonomisinin küresel koşullar karşısındaki durumunu, yaşadığımız olağan dışı dönemin ekonomiye etkilerini, inşaat sektörünün Türkiye ve dünyadaki durumunu, finans ve ekonomi dünyasına dair bilmediğimiz için göremediğimiz  ince detayları TİMDER üyeleri ile paylaştı.


Gazeteci Yazar Mehmet Uğur Civelek, kısa vadede önemsemediğimiz sorunların uzun vadedeki sonuçlarının yıkıcı olabileceğini, geçmişte sorunlar karşısında uyguladığımız rutin reçetelerin neden artık işe yaramadığını, gelişmelerin sürdürülebilir olabilmesı için geleneksel politikalara ihtiyaç duyulduğunu,  20.yy’ın başından günümüze dünyada ekonomik açıdan...