17 / 05 / 2024

Türkiyenin en zenginleri kimler

Türkiyenin en zenginleri kimler

Ekonomist Dergisi, “Türkiye’nin En Zengin 100 Ailesi Araştırmasını” yayınladı. Koç Ailesi, 8 milyar doların üzerinde servetle zirvedeki yerini korurken, Şahenk Ailesi 7-8 milyar dolar arası servetle ikinci sırada yer aldı.

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

Dünyanın en zengin insanları belli oldu! Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesinin güncel halini açıkladı. ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile  birinci sıradakini kaybederken, Türkiye'den 27 kişi listede yer alıyor.

Dünyanın en zenginleri listesi değişti! Elon Musk sırasını kaybetti!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesini güncel bir şekilde duyurdu. Buna göre, ABD'li milyarder Elon Musk, listenin güncellenmesi ile 1. sıradaki yerini kaybetmiş durumda.

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Türkiye'nin en zenginleri listesi değişti! Hangi patron liderliği kime kaptırdı?

ABD iş dünyası dergisi Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 ismini açıkladı. Peki hangi patron liderliği kime kaptırdı?

Türkiye'nin en zengin 100 ailesi belli oldu! İşte 2023'ün en zenginleri...

Türkiye'nin en zengin 100 kişisi ve ailesi belli oldu. ‘En Zengin 100 Araştırması’nın sonuçlarına göre Koç ailesi ve Sabancı aileleri ilk sıralarda yer aldı.

UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor?

Havaların soğumasıyla beraber tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri elektrikli ısıtıcılar oldu. Bu alanın öncüsü UFO, yeni bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Peki, UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

TÜSEDAD, 1 litre çiğ süt en az 15 lira 72 kuruşa satılmalı!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), çiğ süt için talebini açıkladı. TÜSEDAD 1 litre çiğ sütün en az 15 lira 72 kuruşa satılmasını belirtti.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Philips kazanlı ütüler 1.979 TL'den başlayan fiyatlarla! İşte en ucuz adresler! 5 Nisan 2023 fiyat listesi...

Philips kazanlı ütüler, hızlı ve zahmetsizce kusursuz sonuçlar sağlar. Güçlü ve sürekli buhar sayesinde en zorlu kırışıklıkları bile zorlanmadan açar. Peki, Philips buhar kazanlı ütüler en ucuz nereden alınır? İşte detaylar...

Türkiye’nin zenginleri en çok o ülkeden ev alıyor!

Dünyanın çeşitli ülkelerinden zenginlerin en fazla gayrimenkul yatırımı yaptığı ülkeler belli oldu. Veri firması Altrata’nın anketi çok konuşulacak. İşte o ülkeler…

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Türkiyenin en zenginleri kimler Haberi

Türkiyenin en zenginleri kimler

Haftalık Ekonomist Dergisi, Türkiye’nin en Zengin 100 Ailesi Araştırmasına göre, Koç Ailesi 8 milyar doların üzerinde servetle zirvedeki yerini korudu.


İkinci sırada 7-8 milyar dolarlık servet ile Şahenk Ailesi yer alırken, 3, 4 ve 5. sıralarda 6-7 milyar dolarlık servetleriyle Şevket Sabancı ve ailesi, Erol Sabancı ve ailesi ile Türkan Sabancı ve ailesi bulunuyor. Tara Ailesi de 6-7 milyar dolarlık servetle 6. oldu.


Kurlar ve 17 Aralık etkiledi



Ekonomist’in yorumuna göre, en zengin 100 ailenin serveti hem kurların yaklaşık yüzde 17 yükselmesinden hem de 17 Aralık 2013’te başlayan ve iki büyük seçimin tamamlanmasına kadar devam eden süreçten olumsuz etkilendi.


Listeye girenler, çıkanlar


Ata Grubu’nun patronu Ertuğrul Kurdoğlu ve Enboy Tekstil’in sahibi Erol Rodrik vefat ettikleri için doğal olarak listede yer alamadı. İpek Ailesi, hem...