05 / 05 / 2024

Türkiye’nin Enerji Vizyonu

Türkiye’nin Enerji Vizyonu

Türkiye’nin Enerji Vizyonu konulu çalışma toplantısına konuşmacı olarak EPDK Başkanı Sayın Hasan Köktaş katılacak olup, toplantı 17 Haziran Pazar günü 09:00-12:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Türkiye'nin LPG ithalatı yüzde 16 arttı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin LPG ithalatı, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,2 arttı ve 306 bin 86 tona çıktı.

Karadeniz gazı Türkiye’nin 35 yıllık tüketimini karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yeni bulduğu rezerv ve enerji yatırımlarıyla makus talihini yeneceğini belirterek, “Küresel bir enerji krizinde en önemli oyunculardan biri kendi gazımız olacak” dedi.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

Türkiye'nin petrol üretimi 22 milyon varili aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin petrol üretiminin 2020'de bir önceki yıla göre 1,5 milyon varil artarak 22 milyon varili aştığını bildirdi.

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

Türkiye'de enerji birikiyor! Saatli bomba gibi!

Doç. Dr. Bülent Özmen, "Türkiye'nin bir yerlerinde gerilim birikiyor, enerji birikiyor. Bunlar saatli bomba gibi patlayacağı zamanı bekliyor. Yani Türkiye'de bir gerilim birikmesi var" dedi...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi karnesi pekiyi!

Türkiye'nin birçok yerinde 2019 itibarıyla 3 bin 285 türbin dikildi, 198 santralde toplamda 8 bin 56 megavat seviyesinde kurulu güç, enerji sistemine kazandırıldı.

İngiltere 10 ayda, güneşten Türkiye’nin yüzde 40’ı kadar enerji üretti!

Güneşin en kıt olduğu ülkeler arasında yer alan İngiltere’nin bu yılın ilk 10 ayında güneş enerjisinden elde ettiği güç, Türkiye’nin bu yıl içinde çok sayıda yatırım yapmasına karşın toplam güneş enerji gücünün yüzde 40’ına denk geliyor.

Türkiye'nin en büyük GES ihalesinin kazanı belli oldu!

Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali projesinin ihalesi gerçekleşti. Kalyon- Hanwha Grubu, ihaleyi kazandı. Projeyle 600 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Türkiye’nin Enerji Vizyonu Haberi

Türkiye’nin Enerji Vizyonu

Mimar ve Mühendisler Grubu, Türkiye’ nin Enerji Vizyonu konulu çalışma toplantısı düzenleyecek. Toplantı, Barcelo Eresin Topkapı hotel'de 17 Haziran Pazsar günü 09:00-12:30 saatleri arasında yapılacak.


Mimar ve Mühendisler Odası'nın düzenleyeceği Türkiye’nin Enerji Vizyonu konulu çalışma toplantısı'na konuşmacı olarak EPDK Başkanı Hasan Köktaş katılacağı gibi MMG Genel Başkanı Avni ÇEBİ'nin açılış konuşmasını...