26 / 07 / 2024

türkiyenin gelişimi

türkiyenin gelişimi

Milli Gazete köşe yazarı olan Mustafa Yıldırım bugünkü yazısında Türkiye'nin yaşadığı dönüşüm ve gelişimi anlattı. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

Epsilon Teknolojik Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Epsilon Teknolojik Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Gümüş yatırımcıları ağlıyor! Gümüş fiyatları 11 liraya kadar düştü! Flaş gelişme

Gümüş fiyatları dünyadaki gelişmelerin etkisi ile 11 TL seviyelerine kadar düştü. Gümüş fiyatlarını gören yatırımcılar ağlıyor. Peki gümüş fiyatları ne kadar oldu? Gümüş kaç lira? İşte gümüş fiyatları 30 Haziran 2022...

Cemesar İnşaat Taahhüt Arazi Geliştirme Dış Ticaret Anonim Şirketi Maslak Şubesi açıldı!

Cemesar İnşaat Taahhüt Arazi Geliştirme Dış Ticaret Anonim Şirketi Maslak Şubesi  12 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ceyda Sarı tarafından  açıldı. 

Mandel Tarımsal Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mandel Tarımsal Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 350 bin TL sermaye bedeli ile Cihangir Kılıç ve Levent Selahatt Pınar ortaklığında kuruldu.

Alyabiotech Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alyabiotech Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Emre Erdoğan tarafından kuruldu.

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Greenplast Global Kim.Mad.Ve Geri Dönüşüm Tesisleri Yatırım Araştırma Geliştirme İç Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Irına Çakır tarafından kuruldu.

Bıowaste Technologıes Araştırma Geliştirme Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bıowaste Technologıes Araştırma Geliştirme Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Uysal ortaklığında kuruldu.

Erkim Labs Araştırma Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Erkim Labs Araştırma Geliştirme Anonim Şirketi bugünBeşiktaş'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Mert Zorlular tarafından kuruldu.

Bme Araştırma Geliştirme Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Bme Araştırma Geliştirme Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Birol Karakaya ve Cem Yiğit ortaklığında kuruldu

Vaccizone Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Vaccizone Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 80 bin TL sermaye bedeli ile Nesrin Özeren tarafından kuruldu.

Vision Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Laboratuvar Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Vision Biyoteknoloji Araştırma Geliştirme Laboratuvar Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Şule Altındağ tarafından kuruldu.

türkiyenin gelişimi Haberi

türkiyenin gelişimi

İnsan doğar, belli bir süre yaşar hatta gücünün zirvesine ulaşır, daha sonra gelişimi durur ve nihayetinde ömrünü tamamlar. Devletler de insan gibidir. Devletlerin de belli bir süre ömrü olur ve bir gün tarihin tozlu raflarında yerini almak üzere insanlık âleminden yitip giderler. 


Osmanlı'yı misal olarak alalım. 200 çadırdan müteşekkil bir oba iken zaman içerisinde koskoca bir cihan devleti haline gelmiş ve gücünün zirvesindeyken dünyaya hükmetmişti. Zamanla önce duraklamaya sonra da gerilemeye başlayan o koca devlet şimdi tarih kitaplarında yerini aldı. 


Osmanlı'nın en güçlü olduğu zamanlar aynı zamanda müreffeh bir hayatın da yaşandığı zamanlardır. Tarihe "Lale Devri" olarak geçen 1718 - 30 yılları arasındaki bu devirde özellikle sanat, edebiyat ve sayfiye yeri olarak Sadabat öne çıkmıştır. 1718 yılında Avusturya ile imzalanan Pasarofça...