15 / 05 / 2024

Türkiyenin ilk 5 yıldızlık oteli

Türkiyenin ilk 5 yıldızlık oteli

2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan, 62 bin 337 metrekarelik bir alanlı Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli, Hilton İstanbul Oteli için dev gruplardan teklif bekleniyormuş.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi seviyesi ne kadar oldu?

Türkiye'nin 5 senelik kredi risk primi (CDS), Şubat 2021'den bu yana ilk defa 282 baz puanın altına gerileyerek 281,75 puana kadar düşüş yaşadı..

Türkiye elektrikli otomobil satışlarında ilk 5'e gözünü dikti!

Türkiye, bu senenin ilk iki ayında gerçekleştirdiği 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışı ile, birçok Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyas ile daha iyi performans göstermiş oldu. 

Dolar milyarderleri listesinde sürpriz: İstanbul, Avrupa'da ilk 5'te!

Çin merkezli ekonomi platformu Hurun Report'un merakla beklenen 'Küresel Zenginler Listesi' verileri açıklandı. Söz konusu verilere göre dünyada en çok dolar milyarderi New York ve Londra'da yaşıyor. Türkiye ise bu sene ilk defa dünyada 26, Avrupa'da ise ilk 5'e girdi.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

2023'ün ilk 5 ayında 7 bin 914 şirket kapandı! 

TOBB verilerine göre, MAyıs 2023'te 2 bin 79 şirket daha kapandı ve senenin ilk 5 ayında toplam 7 bin 914 şirket kepenk indirmiş oldu. 

Makine ihracatı 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttı!

MAİB, makine ihracatının 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttığını paylaştı. MAİB tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, 2023 yılı ocak-mayıs döneminde Türkiye’nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 11,7 oranında artarak 11,7 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Türkiye’de son 6 ayda 10 bin yabancı şirket! İlk 5 ülke dikkat çekti

Türkiye’de yılın ilk yarısında toplam sermayesi 5,4 milyar lirayı bulan 9 bin 828 yabancı ortaklı şirket kuruldu.

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Benzinli ve dizel otomobillerin yollardan çekilmesine kısa bir süre kaldı. Artık yollarda benzin ya da mazot almak için benzin istasyonlarına uğrama dönemi sona erecek. Yollar şarj istasyonlarıyla donatılacak. Türkiye'de şarj istasyonu kuracak ilk 5 firma açıklandı.

2021'in ilk 5 ayında yabancılara konut satışı yüzde 6 arttı!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 2021 yılının ilk yarısını kapsayan Pandemetre 2021 araştırmasına göre, 2021 yılının ilk 5 ayında yabancılara konut satışı arttı...

Türkiyenin ilk 5 yıldızlık oteli Haberi

Türkiyenin ilk 5 yıldızlık oteli



Hilton için devler yarışıyor


Mülkiyeti Emekli Sandığı'na ait olan İstanbul Hilton Oteli için dev gruplardan teklif bekleniyor. Teklif verme süresi yarın sona erecek otel için yarışacak gruplar arasında Fiba, Global, Dilek, Tekfen, Rixos, IC İbrahim Çeçen gibi yerli grupların yanı sıra teklif verecek yabancı gruplardan da söz ediliyor.


    MÜLKİYETİ Emekli Sandığı'na ait olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılan Hilton İstanbul Oteli için teklif verme süresi yarın akşam doluyor. Şartname alan firma sayısının 20'nin üzerinde olduğu belirtilirken, Fiba, Global, Dilek, Tekfen, Rixos, IC İBrahim Çeçen Yatırım Holding gibi yerli grupların yanı sıra yabancıların da teklif vermesi...