27 / 04 / 2024

Türkiyenin ilk helal uygunluk belgesi

Türkiyenin ilk helal uygunluk belgesi

Kombassan Holding'in turizm alanında faaliyet gösteren şirketlerinden Bera Ankara, turizm sektöründe Türkiye'nin ilk "Helal Uygunluk Belgesi"ni aldı. Holding'in Bera Oteller Zinciri 'nin 4 halkası bulunuyor.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

Türkiye'deki helal otel sayısı artacak!

Helal turizme ilgi giderek artıyor. Türkiye bu kapsamda helal şehir otellerinin yapımına da hız verdi. Turizm Bakanlığı da sektörün büyümesi için harekete geçerek ‘Helal Turizm Strateji Planı’ hazırlıyor. 

Tayland'ın ilk helal oteli El Meroz açıldı!

Bir yılda yaklaşık 30 milyon yabancı turist ağırlayan Tayland'da, ilk helal otel açıldı. Dört yıldızlı olan otelde oda fiyatları 116 dolardan başlayıp 1445 dolara kadar çıkabiliyor.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Torbalı Türkmen Ortaokulu'nun inşaatı tamamlandı!

30 bin metreküp molozun temizlendiği eski dere yatağına modern okul binası olarak kazandırılan Türkmen ilk ve ortaokulu Eylül ayında eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte faaliyete girecek.

Türkiye ‘yeşil bina’ konusunda dokuzuncu sırada!

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi, çevreye ve yerkürenin kaynaklarına duyarlı ülkeleri sıraladı. Türkiye toplam 477 adet sertifikalı proje ile dünyada 9’uncu oldu. Türkiye ilk 5'e girebilir...

Türkiyenin ilk helal uygunluk belgesi Haberi

Türkiyenin ilk helal uygunluk belgesi

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, yaptığı açıklamada; alternatif tatil konseptinde Alanya'da hizmet veren beş yıldızlı Bera Alanya ile Konya'daki Bera Konya ve Bera Mevlana'nın ardından beş yıldızlı Bera Ankara'nın, başkentin turizm hayatına yeni bir hizmet anlayışı kazandıracağını ifade etti. Şahin, şunları söyledi: "Bera Otellerimiz, ülkemizde ve bulunduğumuz coğrafyada yaşayan insanımızın tatil beklentilerini çok iyi analiz ediyor. Bu beklentiler çerçevesinde, Bera Oteller grubumuzun, önümüzdeki dönemde sahip olduğu deneyimi ve hizmet kalitesini başka şehirlerimize ve sağlık turizmi alanına taşımayı hedeflemekteyiz. 'Helal hizmet' kavramı ise, turizm tesislerimizi tercih eden insanımızın önemli bir talebiydi. 


Sektörde bu talebi ilk olarak yerine getiren ve belgelendiren kuruluş olmak, bizi haklı olarak gururlandırmakta ve...