03 / 05 / 2024

Türkiyeye Asyadan gelen doğrudan yatırım

Türkiyeye Asyadan gelen doğrudan yatırım

Türkiye'ye, AB kaynaklı uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi bu yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,5 azalırken, Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi yüzde 115 arttı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Benzin ve motorinde yılın müjdesi! Akaryakıt alacakların başına talih kuşu kondu!

Akaryakıta son dönemlerde gelen zamların ardından benzin ve motorin fiyatı 38 TL’ye dayandı. Bu nedenle akaryakıt alamaz hale gelen araç sahipleri çareyi bankaların akaryakıt kampanyalarında bulurken İş Bankası’ndan bu kapsamda güzel bir haber geldi.

Akaryakıt fiyatlarına tarihi zam gelmişti! TEB’ten arka arkaya akaryakıt müjdesi geldi!

Önceki günlerde akaryakıt fiyatlarına gelen dev zammın ardından araç sahipleri resmen kontak kapatma noktasına gelmişti. Ancak araç sahiplerine TEB’ten sevindirici bir haber geldi.

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Volkswagen T-Roc fiyatlarında büyük şok! Volkswagen T-Roc'un mayıs ayı fiyatını görenler çok şaşırdı!

Türkiye’de en çok sevilen otomobil modelleri arasında yer alan Volkswagen T-Roc’a gelen zam resmen dudak uçuklattı. Volkswagen T-Roc’un Mayıs 2023 fiyatlarını görenler büyük şok yaşadı. İşte 7 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Dünya Sağlık Örgütü'nden şok açıklama! Kahramanmaraş depremi 23 milyon insanı etkileyecek!

Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde meydana gelen yüzyılın en büyük depremi ile ilgili olarak “Türkiye ve Suriye’deki deprem felaketi sonrası yardımlarımız uzun vadeli olacak” ifadesini kullandı.

Akaryakıtta indirim almak istiyorsanız bu habere tıklamadan geçmeyin

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardından vatandaşlar kaç TL olursa olsun indirimleri takip etmeye başladı. Bu kapsamda Ziraat Bankası ve Shell de vatandaşların cebini biraz olsun rahatlatacak bir kampanyaya imza attı.

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Araç sahiplerine müjde! Akaryakıt alırken 70 TL kazanmanız mümkün! Hemen bakın!

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamları kısmen de olsa telafi etmek isteyen araç sahiplerine güzel haber geldi. Yıl sonuna kadar geçerli olacak kampanya sayesinde akaryakıt ve otogaz alımlarında 70 TL'ye varan bonus kazanmanız mümkün.

Akaryakıt fiyatlarında dev indirim! Araç sahipleri bayram edecek

Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından beklenen indirim geliyor. Petrol Ofisi'nden yapılan duyuruda akaryakıt fiyatlarında kampanya başlatıldığı ve kampanyaya katılanların kazanacakları puanların 5’e katlanacağı ifade edildi.

Akaryakıta bir indirim daha mı gelecek? Kritik seviyenin altına düştü!

Brent petrol varil fiyatı yine değer kaybetti ve kritik seviyenin altına düştü. Akıllara gelen ilk soru akaryakıta indirim gelip gelmeyeceği oldu.

Mutfak tüpü fiyatları ne kadar oldu? 12 kilogramlık mutfak tüpü kaç TL? Aygaz, İpragaz... 22 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Halk mutfak tüpüne gelen zam karşısında ne yapacağını şaşırdı. Mutfak tüpüne yılbaşından bu yana yüzde 386 zam geldi. Peki, 12 kg mutfak tüpü kaç TL? Büyük tüp fiyatları ne kadar? Şişman tüp fiyatları ne kadar? İşte 22 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Türkiyeye Asyadan gelen doğrudan yatırım Haberi

Türkiyeye Asyadan gelen doğrudan yatırım

Türkiye'ye AB kaynaklı uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi, yılın 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47,5 azalırken, Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi ise yüzde 115 arttı. 


Doğrudan yabancı yatırım verilerinden derlediği bilgilere göre, ocak-mayıs döneminde net doğrudan uluslararası yatırım girişi (fiili giriş), 4 milyar 905 milyon doları düzeyinde gerçekleşti. Uluslararası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi ise yüzde 19,2 azalarak 4 milyar 320 milyon dolardan 3 milyar 492 milyon dolara geriledi. 


Türkiye'ye AB ülkelerinden gerçekleşen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi yüzde 47,5 azalarak 2 milyar 905 milyon dolardan 1 milyar 524 milyon dolara gerilerken, Asya ülkelerinden gelen uluslararası doğrudan yatırım sermaye girişi yüzde 115 artarak 488 milyon dolardan 1 milyar 49 milyona yükseldi.  


Söz...