29 / 07 / 2024

türkler gıdaya para harcıyor

türkler gıdaya para harcıyor

Türk halkı 2014’te kazandığının dörte birini kiraya ve ev taksidine yatırdı. Fakirler gelirlerinin yüzde 33’ünü kira olarak verirken, zenginler yatırımlarını konuta yönlendirdi.

Metaverse'de en çok batan Türkler oldu: Arsaları yatırım olarak görenler kaybetti!

Metaverse'de en çok batanlar, Türkler oldu. Elon Musk'ın 'pazarlama hilesi' olarak nitelendirdiği spekülasyon ve aşırı beklentiler, Metaverse projelerine yapılan büyük yatırım ve dijital varlıkların değer kaybetmesine sebep oldu. İşte uzmanların açıklamaları

Kıbrıs'a Türk yatırımcı ayarı! Türkler artık üç tapu sahibi olabilecek!

Son zamanlarda Türk yatırımcıları rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Yüksek kira getirisi ve konutta ödeme kolaylığından dolayı Kıbrıs Türk yatırımcıları tarafından büyük ilgi görüyor. Kıbrıs'ta Türk yatırımcılarını teşvik edici yeni düzenlemeye gidildi. Türkler Kıbrıs'tan artık üç tapu sahibi olabilecek.

ŞOK'tan 14 Şubat kataloğu! ŞOK'ta yarın kağıt havludan, gıdaya, elektonik eşya ve kişisel ürünlerde indirim firsatı!

ŞOK Marketler zinciri 14 Şubat 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Buna göre, yarın çeşitli ürünlerde indirim fırsatı sunuluyor. Sinbo Airfryer 2.999 TL, 6'lı Çelik Yemek Kaşığı / Çatalı 89,95 TL, 120x170 cm Koza Hai Peluş Halı 699 TL.

İstanbul'un gündemi ekonomi: Kart borçlarının tümü ödenemiyor, gıdaya erişilemiyor!

'İstanbul Barometresi: İstanbul Gündemi' raporuna ilişkin 3 senelik sonuçlar açıklandı. İstanbullular kredi kartları borçlarının tamamı ödeyemedi, gıdaya erişemedi, iyi beslenemedi... 

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

OKX'den Türk lirası hamlesi! Para yatırma ve çekme işlemleri başladı

Küresel kripto paralar OKX, Türkiye ekosistemindeki kripto parayı değerlendirenlere önemli bir ilerlemeyi ilan etti. Borsa aracılığı ile yapılan açıklamaya göre Türk yatırımcılar bundan böyle Türk lirası ile para yatırma ve çekme işlemlerini yapabilecek. 

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Türkiye'de kripto para şikayetleri arttı!

2021 yılında rekor üstüne rekor kıran kripto paralar, tüketicilerin şikayetlerinde de zirvede. Türkiye’de kripto para şikayetlerinde yıllık bazda yüzde 8 bin 619’lara varan artış görüldü.

Türkler'in yüzde 44'ü aşırı kalabalık evler yaşıyor!

Türkler'in neredeyse yarısının aşırı kalabalık evlerde yaşadığı ortaya çıktı. Verilere göre, hanede yaşayan kişi sayısı yeterli seviyede değil.

Türkler Karadağ'da yıllık bin adet konut alıyor!

Karadağ Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Oğuz Güvenç, 2015 yılı sonunda 8 olan Türklerin Karadağ'da kurduğu firma sayısının 2019 sonu itibarıyla 4 bini aştığını dile getirerek, "Türkler yıllık bin adet konut alıyor" dedi...

İnşaat sektörü ikinci kez Avrupalı Türkler'le buluşacak!

Ekimde Türk firmaları Avrupa seferine çıkaran Sabah’ın emlak buluşmalarının Stuttgart ayağı için geri sayım başladı. Dev projeler 1-2 Aralık’ta Avrupalı Türkler’e görücüye çıkacak.

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

türkler gıdaya para harcıyor Haberi

türkler gıdaya para harcıyor

Türk halkı kazandığı parayı 2014 yılında da konut, gıda ve ulaştırmaya harcadı. Türkiye ortalamasında ailelere giren paranın yüzde 24.8’i kira ve ev taksidine, yüzde 19.7’si gıdaya, yüzde 17.8’i de yol masrafına gitti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 verilerine göre Hanehalkı Tüketim Harcaması istatistiklerini açıkladı. Araştırma Türkiye’deki hanelerin gelir durumlarına ve gelir kaynaklarına göre nerelere harcama yaptığını ortaya koydu.


Gıda harcaması azaldı

Araştırmanın 2013 ve 2014 yılı sonuçları karşılaştırıldığında; 2013 yılında yüzde 19.9 olan gıda ve Alkolsüz içecek harcaması 2014’te yüzde 19.7’ye düştü. Giyim ve ayakkabı harcaması yüzde 5.3’ten yüzde 5.1’e, konut ve kira harcaması yüzde 25’ten yüzde 24.8’e, haberleşme harcaması yüzde 4’ten yüzde 3.7’ye, kültür ve eğlence harcaması yüzde 3.1’den yüzde 3’e geriledi.

2013 yılında yüzde 6.6 olan mobilya ve ev eşyası harcaması...