05 / 05 / 2024

türkonfed Temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu yayınlandı mı

türkonfed Temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu yayınlandı mı

Süleyman Onatça, konfederasyonun temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu'na göre sıkıntıların Türkiye'yi bir süre daha "düşük büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık" patikasında ilerlemeye mecbur edebileceğini belirtti.

TÜRKONFED'in Temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu yayımlandı!

Süleyman Onatça, konfederasyonun temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu'na göre sıkıntıların Türkiye'yi bir süre daha "düşük büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık" patikasında ilerlemeye mecbur edebileceğini belirtti.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

İnşaat malzemesi sanayi endeksi Temmuz ayında 71,54 puan oldu!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Temmuz 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre İnşaat malzemesi sanayi endeksi Temmuz ayında 71,54 puan oldu.

Temmuz ayının zam şampiyonu akaryakıt! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayının zam şampiyonları belli oldu. Bu kapsamda en çok fiyatı artan ürün yüzde 29,04 ile "kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları" oldu. İşte diğer ürünler ve detayları...

Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, ekonomik güven endeksi, Temmuz ayında aylık bazda yüzde 1,8 azalış göstererek, 99,3 değerini aldı.

BMW M modellerine temmuz ayında iki zam birden geldi! İşte BMW M modellerinin yeni fiyatı!

BMW, temmuz ayının ilk günü tüm modellerinin fiyat listesini güncellediğini duyurmuştu. Bu kapsamda, M modellerine zam geldiği görülmüştü. Ancak BMW, çok geçmeden M modellerine yeni bir zam daha geldiğini açıkladı.

Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne oldu?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım start aldı. Peki, Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz beklentisi ne? İşte detaylar...

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Temmuz ayı kira zammına yönelik sorgulamalar artışa geçti. TEFE-TÜFE kira artış oranı konusunda tüm gözler TÜİK’e çevrildi. İşte temmuz ayı kira zammı hesaplama ekranı...

Tarlasına traktör alacak çiftçiler müjde! Türk Boğası temmuz ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı!

Tarlasına ve bahçesine traktör almak isteyen çiftçiler temmuz ayı traktör fiyatlarını sorguluyor. Bu kapsamda Türk Boğası lakabı ile tanınan Tümosan Traktör fiyatlarını peş peşe açıkladı. İşte Temmuz 2023 fiyat listesi...

Temmuz ayına girer girmez BMW 1 Serisi’ne tam 115 bin TL zam geldi!

BMW, temmuz ayının ilk gününden fiyat listesini güncelledi ve 1 Serisi’ne 115 bin 100 TL zam geldiğini duyurdu. Temmuz ayı kapsamında yeni fiyatlarını resmi internet sitesinden yayımlayan BMW, 1 Serisi’nin yeni fiyatını ya paylaştı.

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Memur ve emekliler temmuz ayında kaç lira zam alacak? Mesleklere göre yeni maaşlar belli oldu!

Memur maaş zammı, SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı ve yeni maaşlar belli oldu. Öğretmen, hemşire, polis ve emekliler temmuz ayında ne kadar zam alacak? Hemen tıklayın.

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde temmuz ayı için kötü haber

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödenen destek ödemeleriyle ilgili flaş bir bilgi ortaya çıktı. İşte Aile Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler hakkında temmuz ayına ilişkin kötü haber.

türkonfed Temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu yayınlandı mı Haberi

türkonfed Temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu yayınlandı mı


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, konfederasyonun temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu'na göre sıkıntıların Türkiye'yi bir süre daha "düşük büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık" patikasında ilerlemeye mecbur edebileceğini belirtti.


TÜRKONFED açıklamasına göre, konfederasyonun temmuz ayı Ekonomik Görünüm Raporu yayımlandı. 


Raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Onatça, rapora göre sıkıntıların Türkiye'yi bir süre daha "düşük büyüme, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık" patikasında ilerlemeye mecbur edebileceğini vurguladı.


Bu patikada uzun süre yol almanın mümkün olmayacağını aktaran Onatça, gelecek dönemde risklere daha çok dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.


Raporda, Ortadoğu'da gerilimin en önemli sonuçlarından birisinin, Irak'a ihracatın gerilemesi ve İsrail'in Gazze işgali olduğunun belirtildiğini aktaran Onatça, bu süreçten çok etkilenen sektörlerin nakliye, narenciye, mobilya, gıda ve inşaat sektörleri olduğunu ifade etti.


"İç...