07 / 05 / 2024

türkter sitesi kentsel dönüşüm son durum

türkter sitesi kentsel dönüşüm son durum

Prestige Group, Maltepe'de Türkter Sitesi ile kentsel dönüşüme başlıyor. Bakanlığın onayladığı 309 dairelik Türkter Sitesi kentsel dönüşüm projesinde sözleşme süreci devam ediyor. İşte Türkter Sitesi kentsel dönüşüm projesinin son durumu...

Tuzla Has Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 232 yeni konut geliyor!

Dar gelirliler için yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tuzla Has Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Kağıthane Hizmet Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Riskli olduğu gerekçesiyle 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi 2020 yılında kontrollü şekilde yıkılmıştı. Hizmet Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere...

Üsküdar Özevim Sitesi'ni TOKİ dönüştürecek! 293 yeni konut geliyor!

Dar gelirliler için yeni konut projelerine hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Üsküdar Özevim Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. İşte detaylar...

Bağcılar Ece Sitesi kentsel dönüşüme giriyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. İstanbul Bağcılar'da deprem riski oluşturan Ece Sitesi'ndeki 327 konut için kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 

Türkiye'de kentsel dönüşüme öncelik verilmeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında İzmir ve Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Rakamlarla Türkiye'de kentsel dönüşüm!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2021'de kentsel dönüşümü ön plana çıkardı. Son 8 yılda 60 milyar TL'lik kaynak ayrılan kentsel dönüşüme, bu yıl sosyal konutlarla beraber toplamda 25 milyar TL kaynak ayrıldı. Peki Türkiye'de kentsel dönüşümde nereden nereye gelindi? İşte rakamlarla kentsel dönüşüm...

Zehra Zümrüt Selçuk: Kentsel dönüşümde hiçbir vatandaşımız yerinden edilmedi!

TBMM Genel Kurulu 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İstanbul'daki kentsel dönüşüm hakkında çıkan eleştirileri yanıtladı. 

Turgut Altınok: Türkiye’de kentsel dönüşümün fitilini biz ateşledik!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada "Türkiye’de ilk kez kentsel dönüşümün fitilini ateşleyen, gündeme getiren biz olduk" dedi.

Türkiye’de kentsel dönüşüm süreci masaya yatırıldı!

Birikimevim’in ana sponsorluğunda düzenlenen sempozyum Türkiye’deki kentsel dönüşüm sürecine ışık tutacak en güncel bilgi ve mevzuatların tartışıldığı “Türkiye Gayrimenkul Sektörü ve Deprem Gerçeği ile Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” gündem yaratacak konu başlıkları ele alındı.

türkter sitesi kentsel dönüşüm son durum Haberi

türkter sitesi kentsel dönüşüm son durum


Maltepe'de yer alan 309 dairelik Türkter Sitesi, Prestige Group tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden inşa edilecek. Prestige Group proje için taslak çalışmalar hazırlattı. Nihai proje çalışması son onaylı imar durumundan sonra, ruhsata sunulmadan önce belirlenecek.


Kimençe Yapı tarafından riskli yapı olarak tespit edilen Maltepe Türkter Sitesi'ne ilişkin raporlar bakanlığa iletidi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylandı.



Prestige Group Türkter Sitesi kentsel dönüşüm projesinde 230 kat maliki ile sözleşme imzaladı. Türkter Sitesi kentsel dönüşüm projesinde "Sınırlı Sorumlu Türkter Mensupları Sosyal Sigortalar Konut Yapı Kooperatifi" adına kayıtlı olan 9 blok daire 1, 18 blok daire 11 ve 7 blok daire 11 ile ilgili dava süreci devam ediyor.




Sözleşme sürecinin devam ettiği Türkter Sitesi Maltepe projesinde 2767 ada, 2766...