05 / 07 / 2024

Turkuaz Kart sahibi yabancıların ikamet hakkı

Turkuaz Kart sahibi yabancıların ikamet hakkı

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

İSPARK gazetecilerin indirimini iptal etti

İSPARK abonesi gazetecilere kaydedilen açıklama ile kötü haber geldi. Basın kartı sahibi gazeteciler artık uygulamadan yararlanamayacaklar. Buna göre, abonelik indirimleri UKOME kararıyla iptal edildiği duyuruldu.

Kredi kartı kullananlar bu habere hemen bakın! Başvuran herkes 189 TL'sini geri alacak

Kredi kartı sahibi olan milyonlarca kişi için mahkeme emsal kararıyla önemli bir açıklama geldi. Senelik kart aidat masraflarına ait usuller tespit edildi.  İşte alınan kararın detayları.

Ey ahali bu devirde bunu kimse yapmaz! Ziraat Bankası masraflarınıza ortak oluyor! Bu tarihi kaçırmayın

Ziraat bankası, 'bank kart' sahibi olanların market masraflarına ortak oluyor. Bakkal, Kasap, Manav ve Şarküteri harcamalarına Bankkart TL veriyor. Ziraat bankasının bu kampanyası hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Haberimizi okuyun. Peki Ziraat bankası, 'bank kart'a kaç TL veriyor?

Kredi kartı kullananlar dikkat: Son 24 saat! Bunu yapmayanın başı dertte!

Kart sahibi vatandaşlar kartlarının kayıp, çalıntı durumunda son 24 saat içindeki harcamalarında sorumlu tutulamaz. Detaylar bu haberde

Kredi kartı borcu olup da kara listeye girenlere TOKİ'den indirimli ev haberi!

TOKİ, Türkiye'nin dört bir yanında ucuz finansman modeliyle alt ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapmak için çalışmalarını hız kemeden sürdürecek. Peki TOKİ'den ev almak isteyip de kredi kartı borcu olanlar nasıl ev alacak? İşte detaylar..

İzmir'de kiraya yüzde 100 zam yapan ev sahibi kiracıyı habersiz evden çıkardı! Eşyalarına el koydu

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısına yüzde 100’e yakın zam yapmak istedi. Buna itiraz eden kiracı, haberi olmadan evden çıkartıldı. Ev sahibi iddiaya göre kiracının eşyalarına el koydu. Evden çıkarılan kiracı şimdi ne eşyalarını alabiliyor ne de sitenin kapısından içeri girebiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yarın açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi yarın açılacak. "Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olma" niteliği taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet verecek kütüphaneden yararlanmak isteyen yeni kimlik kartı sahibi TC vatandaşları, işlem yapmadan kütüphaneye giriş yapabilecek...

Sur Yapı Antalya Turkuaz Sitesi'nin son etabı satışta!

Sur Yapı Antalya projesi kapsamında inşa edine Turkuaz Sitesi'nin son etabı satışa çıkarıldı. Fiyatların 327 bin TL'den başladığı son etapta 0,69 faiz oranıyla ev sahibi olunabiliyor...

Kiracılar hangi durumlarda evden çıkartılabilir?

Kiracılar hangi durumlarda mal sahibi tarafından evden çıkartılabileceklerini merak ediyor. Peki, ev sahibi kendisi kiraya çıkmak zorunda kalırsa kiracısını evinden çıkarabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Aphrodite’te kredi kartıyla ev satılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kredi kartıyla ev sahibi yapacak. Evergreen, dev projesi Aphrodite ile yatırımcısına satın aldığı andan itibaren kazandıracak.

Turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge olarak tanımlanıyor. Peki, turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart uygulaması başladı!

Turkuaz Kart Yönetmeliği ile birlikte Turkuaz Kart uygulaması bugün resmen başladı. Turkuaz Kart başvurusu onaylanan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak..

Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği kapsamında bu karta sahip olan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak. Peki, Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Turkuaz Kart sahibi yabancıların ikamet hakkı Haberi

Turkuaz Kart sahibi yabancıların ikamet hakkı

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge oluyor. Bu karta sahip yabancılar süresiz ikametgah hakkına sahip olacak.


Peki, "Turkuaz Kart" nasıl alınır? Turkuaz Kart sahibi yakını ikamet izni başvurusu nasıl yapılır? İşte Turkuaz Kart Yönetmeliği'nde yer alan esaslar:


Turkuaz Kart başvurusu

-Turkuaz Kart başvurusu, yurt içinde doğrudan sistem üzerinden, yurt dışında yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki Türk dış temsilciliği aracılığıyla yapılır.


-Yurt dışından yapılan başvuruya ilişkin bilgi ve belgeler Türk dış temsilciliğince elektronik ortamda Bakanlığa iletilir.


-Türkiye’de yasal olarak bulunan yabancı, yurt içinden yabancı kimlik numarası ile sistem üzerinden doğrudan kendisi başvuru yapabilir.


-Turkuaz Kart başvurusu, yurtiçi ve yurtdışından yabancı adına yetkili aracı kurum tarafından da yapılabilir.


-Turkuaz Kart başvurusu sırasında yabancı ve yakınına...