05 / 07 / 2024

Turquality amaçları nelerdir

Turquality amaçları nelerdir

Turquality kapsamındaki şirketlerin, franchising sistemiyle yurt dışında faaliyette bulunacak mağazalarının, yıllık mağaza başına azami 800 bin lira olmak üzere kira giderlerinin yüzde 50'si desteklenecek..

İstanbul'da kentsel dönüşüme 'amaçları bana sağlam bir bina vermek değil, benim hakkımı gasp etmek' olarak bakılıyor! 

İstanbullular deprem riskinin bu denli yüksek olduğu bilinen bir şehirde kentsel dönüşüme pek olumlu bakmıyor. Peki bunun sebebi ne? 

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında sözleşmeli öğretmenlik duyurusu yaptı. Buna göre, sözleşmeli öğretmenliğe kaç bin aday başvuru yaptı? Mülakatlar nerede ve nasıl yapılacak ve mülakat ayrıntıları nelerdir?

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Mimarlık, büyük yapı tasarımı ve mühendislik sanatıdır. Mimarlık, bilim ile sanatı dengeli bir şekilde kullanarak göze hitap eden sağlıklı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar gerçekleştirecek bireyler yetiştirilmesini amaçlar. Bu konu eleştiriye çok açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor...

20 yıl sonra enflasyon muhasebesi yeniden uygulanacak! Bu uygulama vergi matrahlarını etkileyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de 20 yıl aradan sonra enflasyon muhasebesinin ikinci kez uygulanacağını duyurdu. Bu önemli gelişme, 2024 ve sonraki yıllar için vergi matrahını etkileyecek sonuçlar doğuracak. Peki enflasyon muhasebesi nedir ve sonuçları nelerdir? İşte detaylar…

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

400 bin TL’nin altında araçlar nelerdir? Uygun fiyatlı ikinci el araç listesi

Her zaman gündemde olan ikinci el araçlar bu kez de haberlere konu oluyor. Şimdi de 400 bin TL’nin altında olan araçlar dikkat çekti. 400 bin TL'nin altında ikinci el bir araç arıyorsanız, Fiat, Dacia, Renault, Opel, Peugeot, Ford ve Volkswagen gibi popüler markalara yönelebilirsiniz.

Tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir?

Tapu siciline konulan 31/B şerhi, bir taşınmaz hakkında verilen bir karardır. Bu karar neticesinde bazı kısıtlamalar devreye girer. Peki tapu siciline konulan 31/B şerhi nedir, hangi durumlarda devreye girer ve sonuçları nelerdir? İşte 31/B şerhi ile ilgili kapsamlı bilgiler...

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Amazon Prime Day: Teknoloji severler için fiyatları düşen ürünler listesi!

Amazon Prime Day kapsamında fiyatları gerçekten düşen ve çeşitli amaçlar için kullanılabilecek teknolojik ürünlerin bir listesini derledik. İşte ayrıntılar...

Ev almayı düşünenler aman dikkat! Tapuyu dikkatlice incelemeden sakın bunu yapmayın!

Her ailenin en önemli amaçlarından bir tanesi de konut sahibi olmak. Fakat konut satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar yer alıyor. İşte ev almak isteyenleri yakından ilgilendiren o detaylar...

Fiyatı dudak uçuklattı! gümrük vergisi yüzde 130'a çıkıyor

Gümrük vergisi, ülkelerin dış ticaret politikalarının bir parçasıdır ve ithalatı kısıtlayarak yerli üretimi korumayı veya belirli ürünlerin ithalatını teşvik etmeyi amaçlar. buna mukabil Buğdayın vergisi yüzde 130'a çıkarıldı. Karar, 1 Mayıs 2023 itibari ile yürürlüğe girecek.

7 adımda evinizi minimalize edin!

Minimalist dekorasyon, günümüzde yaygın olarak benimsenen bir tasarım tarzıdır. Bu tarz, evde az sayıda eşya ve basit tasarımlar kullanarak ferah, dingin ve minimalist bir atmosfer yaratmayı amaçlar. İşte evinizi 7 adımda minimalize etmenin yolu...

Turquality amaçları nelerdir Haberi

Turquality amaçları nelerdir

Turquality Destek Programı kapsamına alınan şirketlerin, Turquality sertifikasını haiz markalı ürünleriyle hedef pazarlarda franchising sistemiyle faaliyete geçirecekleri mağazaların kira giderlerine yüzde 50 destek sağlanacak. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality'nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ,  bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğin ikinci bölümünün "Turquality Komitesi, Çalışma Grupları ve Sekretarya" olan başlığı, "Çalışma Grupları ve Sekretarya" olarak değiştirilerek, Turquality Komitesine ilişkin madde yürürlükten kaldırıldı. 

Buna göre, Turquality destek programı kapsamına alınan şirketlerin, Turquality sertifikasını haiz markalı ürünleriyle hedef pazarlar olarak belirtilen ülkelerde franchising sistemiyle faaliyete geçirilen toplam azami 100 mağaza için aynı mağazaya en fazla 2 yıl süresince ve yıllık mağaza başına azami 800 bin lira...