08 / 07 / 2024

tusağa sistemi

tusağa sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, birkaç saniye içinde uydudan istenilen yerin santimetre doğruluğunda harita ve konum bilgisine ulaşılabilmesini sağlayan TUSAGA Aktif sayesinde yıllık 80 milyon liranın üzerinde tasarruf edeceklerini söyledi..

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Depremden kısa süre önce bildirim atan Google deprem uyarı sisteminin nasıl aktif edildiği vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

BES’te kısmi çekiş hakkı geldi! Uzmanlar uyardı! Sistemi durağanlığa mı sürükleyecek?

BES'teki birikime kısmi çekiş hakkı geldi. Bu doğrultuda, katılımcılar sistemden çıkış yapmadan birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan kısmını toplu olarak alabilecek. Uzmanlar BES havuzundan gerçekleştirilecek yüklü ödemelerin sistemi durağanlığa sürükleyebileceği konusunda uyardı.

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvurularının başladığını resmen açıkladı. Peki KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Ev alacaklara dikkat! İslam Memiş o yeni sistemi açıkladı! Ev hayali olanlar hemen baksın!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ev almak isteyenlere uyarılarda bulunarak o yeni sistemi açıkladı. İşte detaylar!

İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli'den son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul'un deprem erken uyarı sisteminin çalışmadığını gündeme getirmişti. Peki İstanbul'un deprem erken uyarı sistemi çalışıyor mu? Kandilli Rasathanesi, açıklama yaparak sorun bulunmadığını açıkladı.

Emeklilik sistemi a’dan z’ye değişiyor! SSK ve Bağ-Kur’lular dikkat!

Emeklilik sistemi artık a’dan z’ye değişiyor. Bakan Vedat Bilgin, Bağ-Kur ile SSK emeklilik sistemi için aradaki prim farklılığının giderileceğini duyurdu. Peki bundan sonraki aşamada ne olacak? İşte detaylar…

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Arnavutluk'a Çipli Beton İzleme sistemi kurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dünyada ilk olacak uygulamanın Arnavutluk'ta hayata geçeceğini açıkladı. Kurum Arnavutluk'ta Çipli Elektronik Beton İzleme Sistemi'nin kurulacağını dile getirdi. 

DASK Afet Yönetim Sistemi dünyaya referans olacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı yaptığı açıklamada "Afet derecesinde sayılabilecek olası büyük depremler için gerçekleştirdiğimiz yeni DASK Afet Yönetim Sistemi projemiz, konusunda dünyaya referans olabilecek yatırım ve iş birlikleriyle yürütülüyor." dedi..

tusağa sistemi Haberi

tusağa sistemi

Bakan Bayraktar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ATO Congresium'da düzenlenen "Ulusal Sabit GPS (GNSS) İstasyonları Ağı-TUSAGA Aktif Açılış ve Kullanıcılar Sempozyumu"na katıldı.


Bakan Bayraktar, yaptığı konuşmada, bilgi ve teknolojinin, günlük hayatın ve kamu hizmetlerinin bir parçası olduğunu, aynı zamanda bu alanda uluslararası standart ve kuralların ağırlık kazandığını söyledi.


E-devletin temel felsefesi "e-dönüşüm"ün, yeniden yapılanma ihtiyacı ve teknolojik değişimin gerekliliğini ortaya koyduğunu dile getiren Bakan Bayraktar, bundan dolayı iş süreçlerindeki yeni biçimlenmeyle, daha kaliteli ve hızlı kamu hizmeti sunmanın hedeflendiğini belirtti.


E-dönüşümle, katılımcı, şeffaf ve etkin iş süreçlerine sahip olmanın ve kurumların birlikte çalışabildiği devlet yapısı oluşturacak koşulları hazırlamanın amaçlandığına işaret eden Bakan Bayraktar, hedeflenen bu yapıyla devletin, bireyin hayatında önemli yeri olan güvenlik, adalet, eğitim, sağlık, altyapı ve ulaştırma gibi kamusal...