02 / 05 / 2024

Tuz Mağarası çankırı turizm

Tuz Mağarası çankırı turizm

Çankırı'da yer alan Hitit döneminden kalan tuz mağarası turizme açılacak..

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Marmaris Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması mecliste!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Nimara Mağarası'nın turizme kazandırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Çankırı Obruklu Köy'ün sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Çankırı'da, çevresinde yer sarsıntılarına bağlı derin çukurlar meydana gelen ve taşıma kararı alınan Obruklu köy sakinleri yeni köylerine taşınıyor!

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Erzurum'daki Elmalı Mağarası turizme kazandırılacak!

Erzurum İspir Elmalı Mahallesi'ndeki sarp kayalıklarda bulunan ve içerisindeki oluşumlarla eşsiz güzelliği barındıran Elmalı Mağarası, turizme kazandırılacak.

Çankırı'da inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri mecliste!

2010-2018 yılları arasında Çankırı ilinde inşa edilen eğitim ve sağlık tesisleri ile sosyal ve kültürel tesislere ilişkin soru önerhesi hazırladı. CHP'li Tanrıkulu konuyu meclis gündemine taşıdı...

Çal Mağarası’nda modernizasyon çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada “Çalışmalarımız tamamlandığında Çal Mağarası oldukça modern bir yapıya kavuşmuş olacaktır” dedi.

Çankırı İnandık Köyü taşınıyor!

Çankırı İnandık Köyü'nün sakinleri, AFAD tarafından alınan taşıma kararının ardından oluşturulacak yeni köyde evlerini inşa edecekleri parseller için kura çekti...

TOKİ Çankırı İnançköy başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Çankırı İnançköy başvuruları 4 Ekim-29 Aralık tarihleri arasında kabul edilecek. Projede 170 adet konut yer alıyor.

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy kura çekimi iptal!

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy kura çekimi iptal edildi. Toplamda 208 adet daireden meydana gelen projede başvurular 28 Haziran – 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında kabul edildi.

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy AGG kura!

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy AGG projesinde kura çekimi için başvurular 28 Haziran – 21 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapıldı. İşte TOKİ Çankırı Merkez İnançköy AGG kura detayları...

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy son başvuru tarihi!

TOKİ Çankırı Merkez İnançköy son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projedeki konutların fiyatları 131 bin 878 lira ile 157 bin 315 arasında değişiyor.

Tuz Mağarası çankırı turizm Haberi

Tuz Mağarası çankırı turizm

Çankırı'da bulunan 5 bin yıllık tuz mağarası, tuz üretiminin yanı sıra astım, bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının tedavisi amacıyla turizme açılıyor. Mağaranın sağlık turizmine kazandırılması için devam eden çalışmalar neticesinde, mağara yolu 'turistik yolu' statüsü kapsamına dahil edilirken, 5 milyonluk bir yatırımın yapılması planlanıyor.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, mağaranın kullanımı için tuz çalışma grubu kurduklarını ve dünyadaki örneklerini incelediklerini belirtti. Özcan, tuz mağarasında bir özel şirketin tuz üretimi yaptığını hatırlatarak, "Tuz mağarası aynı zamanda bizim bir turizm gemimiz. İnsanlar merak ettikleri için buraya geliyorlar. Burayı işleten firma ile uzun süredir görüşüyoruz. Kullanmadıkları galerileri bize devredecekler. Konu ile ilgili dosyalarımız Maden İşleri Genel Müdürülüğü'nde ve onay bekliyoruz. Mağaranın yolu ise turistik yol olarak yatırım programına alınmıştır." şeklinde konuştu.


Mağaranın,...